Yvonne Hindsberg 60 år

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Yvonne Hindsberg fyldte 60 år den 4. november

Tirsdag den 4. november var en vigtig dag for kontorchefen i DLFs faglige kontor Yvonne Hindsberg.

Den dag fyldte Liva nemlig to år. Liva er Yvonne Hindsbergs første barnebarn, og hun er betydningsfuld.

Vigtig er også den 24. november deadline for, at Danmarks Lærerforenings forhandlingsteam med Yvonne Hindsberg i spidsen skal have forhandlet en helt ny arbejdstidsaftale på plads for de danske folkeskolelærere. Men den 4. november mente kollegerne i DLF nu alligevel, at både arbejdstidsforhandlinger og Liva måtte vige, og i stedet blev dagen brugt på at fejre Yvonne selv på hendes 60-års-fødselsdag.

Yvonne Hindsberg er uddannet på Emdrupgård Statsseminarium og kom derfra i 1966 til Albertslund.

Hun blev hurtigt aktiv i både lærerråd og fælleslærerråd, og derfra gik turen hurtigt videre til kredsstyrelsen. Efter et par år på Kongsholmskolen skiftede hun til Sydskolen. I 1975 var Yvonne Hindsberg første gang på listen over DLFs kongresdelegerede, og i 1980erne forfægtede hun fra kongressens talerstol synspunkter, som at tjenestetidsnedsættelse ikke er et universalmiddel belastningsgraden i arbejdet skal med i vurderingen.

Det blev også til et lokalt oprør mod DLF og formand Jørgen Jensen, da Albertslund-kredsen etablerede blokade mod kommunen. DLF truede med eksklusion, men kredsformand Hindsberg stod fast og vandt.

Siden 1985 har Yvonne Hindsberg arbejdet i DLFs sekretariat på Vandkunsten, først som konsulent og knap fem år senere som kontorchef og dermed en central person i adskillige overenskomst- og arbejdstidsforhandlinger før den aktuelle.

De to skoler i Albertslund, som Yvonne Hindsberg arbejdede på, er begge nedlagt, men hun har stadig lige så travlt, som hun altid har haft.

Powered by Labrador CMS