Karin Darkner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er mit sind,

der skaber mine oplevelser.

Der er ingen grænse

for min evne

til at skabe det gode

i mit liv.

Louise L. Hay

Denne holdning til livet kendetegnede alt, hvad Karin Darkner foretog sig i både arbejdsliv og privatliv. Budskabet om Karins død den 27. oktober 1999 kom som et lammende chok for alle, der kendte hende. Uanset om man var familie, ven, kollega eller elev, nød man godt af hendes varme og kærlige måde at være på. Karin var mere end nogen anden til stede i alt, hvad hun beskæftigede sig med. Hun havde en vidunderlig evne til at se positivt på tilværelsen, og endnu vigtigere, at få andre til at gøre det samme.

Enghaveskolen har med Karins død mistet en ildsjæl. For os, der arbejdede tæt sammen med hende, var hun en tro og engageret samarbejdspartner, som samtidig involverede sig dybt i arbejdet med elever og forældre. Karin skabte gennem årene en fantastisk musiktradition på Enghaveskolen. Alle elever og forældre, der har været i berøring med skolen i de 28 år, hun har virket som musiklærer, vil med glæde mindes et af de utallige musikalske arrangementer, hun har stået for: små teateroptrin, skolekoncerter, P-fagsforestillinger, totalteater og dramaforestillinger. Ingen elev har forladt skolen uden at være blevet underholdt af hendes gode musikelever ved dimissionsfesten.

Karins dygtige musikundervisning gjorde Enghaveskolen til storleverandør af elever til Frederiksværk kommunale Musikskole. Hun havde alle årene et tæt samarbejde med musikskolen både som korleder, orkesterleder og i de seneste år som udøvende musiker bag sit trommesæt i Frederiksværk Musikskoles Big Band.

Karin efterlader her og nu et kolossalt tomrum, men vi er alle blevet rigere af at have kendt hende.

Personalet på Enghaveskolen

Frederiksværk