Folkeskolens leder:

På med arbejdstøjet

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

165 på formanden og 144 på modkandidaten, 158 på næstformanden og 150 på modkandidaten.

Tallene viser, at der var kamp til stregen på DLF's kongres i sidste uge. Forsamlingen var nærmest spaltet på midten.

Men inden valgene havde de samme godt 300 delegerede vedtaget foreningens princip- og arbejdsprogram uden stemmeoptælling. Forsamlingen var enig.

Så selv hvis personvalgene havde tippet over, skulle nøjagtig de samme arbejdsområder have været prioriteret.

Med en slidt politikerfloskel: nu drejer det sig altså om at kigge fremad - om at arbejde fremadrettet.

Det gælder, uanset hvad og hvem den enkelte delegerede har stemt på på kongressen. Og uanset hvor hver enkelt foreningsmedlem satte sit kryds ved de to urafstemninger om overenskomstresultatet i foråret.

Som Anders Bondo Christensen sagde det i sin valgtale: der kommer ikke nogen ny afstemning om arbejdstiden.

Nu gælder det implementeringen af aftalen, som det hedder med et uskønt ord, som paragrafteknikerne har stjålet fra IT-folket.

Og der er heldigvis fuld enighed i foreningen om, hvordan det skal ske, så når det lokalt skal aftales, hvordan arbejdstidsaftalen skal omsættes til praksis, kan man forvente fuld opbakning fra foreningen centralt. Udgangspunktet vil overalt være det samme: der skal skabes gode hverdagsbetingelser for både elever og lærere - ellers er det helt ligegyldigt med de mange store ord om kvalitet og udvikling.

De kommunale politikere, der har ladet sig friste til at gennemføre nedskæringer, har vundet sig nogle meget kortsigtede sejre, og selv om de har kunnet læse i dagspressen, at det tætte opløb ved formandsvalget skulle have svækket foreningen, vil de snart opdage, at den vurdering er forkert. De får ikke fred. Dét er der enighed om.

Eller rettere: politikerne får kun fred, hvis de konkret og kontant viser, at de mener det alvorligt med, at folkeskolen skal være en kvalitetsskole for alle elever.

Og hvis de konkret og kontant viser, at folkeskolen skal gøres til en kvalitetsarbejdsplads for alle - både elever, børnehaveklasseledere, lærere og skoleledere.

DLF har genvalgt formanden og valgt ny næstformand. De to kender hinanden fra års tæt samarbejde.

I næste måned vælges ny hovedstyrelse. Når hele holdet får arbejdstøjet på, kan foreningens energi igen bruges udadvendt.

-th

Læs sektion 2

I stedet for en citatblok midt i teksten vil jeg gerne have et miniprint af sektion 2's forside.