Mere til pensionisterne

Tilsagn gør pensionister glade

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under de generelle krav til overenskomstem vedtog kongressen, at DLF skal arbejde for en 'forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for de aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister'.

Det er pensionisterne godt tilfredse med.

- Vi er tilfredse med formuleringen, navnlig hvis den bliver fortolket, som vi ønsker det, siger Kristian Fløj-Jensen, hovedstyrelsen.

- Vi skal selvfølgelig have de generelle lønstigninger, som vi altid får, men - og det er det vigtige - vi vil også have en procentdel yderligere, der svarer til, hvad de aktive får i de specielle krav.

Sidste gang fik de aktive en lønstigning på halvanden procent i de specielle krav, men pensionisterne fulgte ikke med. De fik kun en stigning på fire procent svarende til de aktives generelle lønstigning.

- Denne gang vil vi også have procenten fra de specielle krav. Jeg noterede mig, at Stig Andersen og Anni Herfort gav tilsagn om, at der er et problem dér, som skal løses. Det siger jeg tak for, siger Kristian Fløj-Jensen.

- De sagde ikke, hvordan de ville løse vores problem, men én måde kunne være en reguleringsordning, der svarer til den, vi har i forhold til det private arbejdsmarked, tilføjer Kristian Fløj-Jensen.

- En anden løsning kunne være en højere procent end de 57 procent af slutlønnen, vi nu maksimalt får i tjenestemandspension. Nu forestår der svære forhandlinger i CFU (Centralorganisationernes Fællesudvalg).