Mere til lederne

Alle krav med fra lederfraktionen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederne er glade og tilfredse. Ingen stillede spørgsmålstegn ved de krav, som de ønskede på listen til forhandlingerne om en ny overenskomst. Det hele kom med.

Det drejer sig om en generel lønforhøjelse. Desuden skal der gennemføres et ledelsesprojekt, som giver mulighed for at oprette lederteam og for, at også viceskoleinspektørerne indplaceres som ledere i stedet for som i dag, hvor de mange steder er defineret som lærere med et tillæg.

- Det var de souschefer, som vi fik mange steder efter arbejdstidsaftalen i 1993. I dag har de svært ved at finde ud af deres rolle, fordi de er defineret som lærere med et tillæg for ledelse. Det hører også med, at vi vil forsøge at få udvidet ledergruppen, så der ikke længere er skoler, hvor der kun er en leder, siger skoleinspektør Jens Kjær, hovedstyrelsen.

Der skal også skubbes til kommunerne rundt omkring, så der udnævnes flere afdelingsledere.

Chef- og lederpuljen var til debat på kongressen. Henrik Poulsen, Gladsaxe, kritiserede, at Danmarks Lærerforening har fået for lidt ud af puljen, og foreslog den afskaffet.

Men det er skolelederne ikke enige med ham i.

- Det er rigtigt, at vi ikke har fået så meget ud af puljen, som vi havde forventet. Jeg skønner, at der var afsat omkring 10-12 millioner kroner inden for skoleområdet. Der er måske delt tre-fire millioner ud, vil jeg tro. Det er jo alt for lidt. Og det er vi slet ikke tilfredse med, siger Jens Kjær.

- Nogle kommuner siger, at pengene skal bruges til lønudjævning mellem forskellige ledere i kommunerne, og da skolelederne er lønførende, skal vi ikke have noget. Det er naturligvis forkert. Men jeg synes ikke, at vi skal afskaffe puljen. Den er jo organisationsopdelt, så vi får pengene igen. Opgaven må blive at arbejde på at få kommunerne til at dele pengene ud blandt os. Der er brug for midlerne blandt andet til at løse nogle af de lokale problemer rundt omkring, siger Jens Kjær.