Klar til konflikt

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig kongres vedtog en plan for, hvordan der skal strejkes, hvis det bliver nødvendigt. Planen blev forelagt af Per Thornberg, som er fungerende formand for hovedstyrelsens organisationsudvalg, og den følger stort set de principper, som blev fastlagt for to år siden.

Medlemmer, som måtte blive sendt i strejke, vil fåøkonomisk kompensation fra foreningen. Men hvor man for to år siden regnede med at udbetale hvert enkelt medlem nøjagtig det beløb, som man måtte miste i løn, vil der denne gang blive udbetalt et gennemsnit af de sidste foregående tre måneders løn. Simpelthen for at spare tid og undgå bureaukratisk kontrol.

Særlig Fond - som strejkefonden hedder, fordi den blev etableret, mens foreningens medlemmer alle var tjenestemænd uden formel ret til at strejke - skal fyldes hurtigt op igen. Derfor skal medlemmer fremover betale konfliktkontingent, hvis arbejdsgiverne provokerer en strejke frem.