Hjælp, vi mangler en skoledag

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En simpel regnefejl betyder, at elever og lærere i Fladså Kommune på Sydsjælland skal i skole på en lørdag.

'Computeren blev ved med at sige, at der manglede en skoledag, da vi planlagde skoleåret. Det kunne vi ikke forstå, men vi kom frem til det samme resultat, da vi selv talte efter. Der var kun afsat 199 skoledage', fortæller skoleleder Leon Lindevang fra Mogenstrupskolen.

Den manglende skoledag skyldes en regnefejl, da forvaltningen planlagde skoleferierne i kommunen ud fra skolebestyrelsernes høringssvar. Men et skoleår skal indeholde 200 dage med undervisning. Derfor har de tre skoler i kommunen besluttet at holde en fælles idrætsdag på en lørdag i maj.

'Vi har længe talt om, at vi skulle arrangere en idrætsdag sammen, så det var en oplagt måde at løse problemet på. Og fordi det bliver på en lørdag, håber vi at kunne holde den i samarbejde med de lokale idrætsforeninger', siger Leon Lindevang