Fortællende animationer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man har mod på at lade eleverne selv fortælle digitale historier på computeren, er fortællende animationer et spændende og samtidig rimelig enkelt område at starte med. En fortællende animation fremstilles ved at lave en billedanimation med en kort sammenhængende handling struktureret som en lineær fortælling.

Inspiration kan hentes på www.biblo.dk. En hjemmeside produceret i Espergærde under projektinitiativet mellem folke- og skolebiblioteker 'På samme hammel'. Her har man sat fokus på informationsteknologiens kreative muligheder for de 9-12-årige.

Det er der kommet nogle meget flotte animationer ud af. Se på http://www.biblo.dk/animationshop.htm

Hjemmesiden er oven i købet så pædagogisk udformet, at man kan hente eksemplariske guider, børne-tastevejledninger, til de programmer, der er anvendt i projektet, www.biblo.dk/guider.htm

Og til sidst kan man så passende vende tilbage til de ægte historiefortællere, hvoraf nogle findes på den meget brugervenlige, om end ikke helt opdaterede www.levendeord.dk

Powered by Labrador CMS