Debat

Lærerne stemte jo selv ja

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jyllands-Posten skriver 20. august, at Hvidovre Kommune (ligesom flere andre kommuner) vil spare ti millioner kroner på skolebudgettet, ved at lærerne næste år skal undervise to timer mere om ugen.

Den lokale lærerkreds, som stemte massivt nej i to omgange, protesterer naturligvis. Anni Herfort forsøger at belære kommunen med argumenter fra den gældende overenskomst: 'Hvis Hvidovre Kommune vil have lærerne til at undervise mere, må de også fortælle, hvilke opgaver de ikke vil have løst. Er det samarbejdet mellem hjem og skole, der skal nedprioriteres, eller skal det gå ud over lejrskolerne og skolekomedierne?' spørger Anni.

Ja, den sammenhæng er der i den gældende overenskomst. For selvfølgelig har kommunerne altid kunnet spare på skolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men med den ny overenskomst kan de også spare på lærernes F-tid, og det går jo ikke ud over forældremøderne. Det betyder blot, at lærerne har lidt mindre F-tid til flere U-timer.

Og derfor fortsætter borgmester Britta Christensen: 'Det kan godt være, at lærerne oplever det som en forringelse, at de har fået mindre tid til at forberede sig. Men de har selv stemt ja til aftalen, og derfor forventer jeg, at det ikke går ud over kvaliteten af deres undervisning'.

Det er selvfølgelig kanonfrækt af borgmesteren. Men det bekræfter desværre blot, hvad mange af os sagde inden overenskomstafstemningen.

Det synes jeg godt lige, man kunne tænke over!

Peter Hess-Nielsen

næstformand i

Ballerup Lærerforening og hovedstyrelseskandidat

Powered by Labrador CMS