Kommune brød arbejdstidsaftalen

Nakskov Kommune må betale 100.000 kroner til Lærernes Centralorganisation og tre lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

25.000 kroner per lærer plus 25.000 kroner i bod har Nakskov Kommune måttet betale, efter at det er kommet frem, at en specialklasse i kommunen i en årrække har kørt uden egentlige arbejdsfordelingsplaner for lærerne.

Lærernes Centralorganisation lagde sag an for brud på overenskomstens arbejdstidsregler, og den 6. august accepterede Nakskov Kommune at betale de i alt 100.000 kroner. Hver af klassens tre lærere får 25.000 kroner som estatning for, at man på grund af de manglende planer ikke kan se, om de har fået deres overenskomstmæssige løn for det arbejde, de har udført i klassen.

Nakskov Kommune har nu lovet at tage initiativ til en drøftelse med den lokale lærerkreds om at indgå en lokalaftale om arbejdstid, der passer til arbejdet i den pågældende specialklasse i skoleåret 1999-2000.

Fagligt udvalg i Danmarks Lærerforening har besluttet, at halvdelen af boden tilfalder foreningen centralt, den anden halvdel Vestlollands Lærerkreds.kara

Powered by Labrador CMS