Krav om fuldtidsforsikring

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle deltidsforsikrede medlemmer vil typisk være gået op i tid i forbindelse med skolestarten. Det kan betyde, at de skal skifte fra deltids- til fuldtidsforsikring.

Mere end 30 timer?

Hvis du som deltidsforsikret har fået arbejde med mere end gennemsnitligt 30 timer pr. uge, skal du være fuldtidsforsikret i dlf/a. Det står i Lov om Arbejdsløshedsforsikring.

Kontakt dlf/a

Du skal i givet fald selv give dlf/a besked om ændringen i din arbejdstid - senest 14 dage efter at du har haft 390 løntimer inden for 3 måneder. (360 timer inden for 12 uger, hvis du ikke er månedslønnet). Husk at vedlægge dokumentation for ændringen i form af lønsedler eller ansættelsesbrev.

Hvis du ikke er korrekt forsikret, kan det i visse tilfælde få betydning for størrelsen af en eventuel fremtidig efterløn. Og du risikerer også at få en karantæne, der udelukker dig fra ydelser ved f.eks. ledighed i de første 20 timer.