Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Tilbage til normale forhold

i Rønne

September 1944 beslaglagde Tyskerne Vestre Skole i Rønne. Ved Russernes Bombardement efter Kapitulationen ramtes Skolen af en Fuldtræffer.

Siden har den været Bolig for nogle af de mange Familier, der blev husvilde ved Bombardementet.

Nu er den endelig blevet rømmet og repareret og tjener atter fra Skoleaarets Begyndelse sit oprindelige Formaal.

Snart ventes den ene Gymnastiksal, Køkken- og Sløjdlokaler paa Østre Skole, der har været benyttet til Bespisning af Genopbygningsarbejderne, frigivet og derefter istandsat, saa Undervisningen her kan genoptages efter Oktober- eller Juleferien.

Saa mangler alene Istandsættelse af den Gymnastiksal ved Østre Skole, der blev ramt af en Fuldtræffer.

Folkeskolen nummer 34

august 1947

For 25 år siden

Om eksamens afskaffelse

Danmarks Lærerforenings formand, Jørgen Jensen, siger:

'Jeg er ikke sikker på, det er rigtigt at stryge muligheden for prøver efter det 10. skoleår. Det behøver jo ikke at være en gammeldags huskeprøve, men kan være prøver, der viser, om eleven kan arbejde selvstændigt. En sådan prøve kan være med til at fremme undervisningen.

Blandt 70.000 elever vil der altid være nogle, der spørger: Har læreren nu bedømt mig rigtigt og retfærdigt. De burde have mulighed for at appellere til en prøveinstans.

For resten vil en prøve på skolen sikkert være bedre end de prøver, erhvervslivet måske indfører, når vi ingen har.

Udtalelser fra 40.000 lærere kan ikke blive entydige, så det ender sikkert med, at der må udarbejdes standardudtalelser, så alle ved, hvad der menes med ordene og udtrykkene.'

Folkeskolen nummer 31-32

august 1972