Bent Odgaard-Balle

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Aabyskolen var der den første skoledag en tom plads på lærerværelset. I sommerferien den 19. juli var lærer Balle død efter kort tids svær sygdom. Han nåede at blive 60 år i april. Bent Odgaard-Balle blev lærer i 1964 fra Skive Seminarium og derefter ansat på Aabybro Centralskole senere Aabyskolen.

Balle underviste gennem årene i dansk, matematik og ikke mindst musik. Han var en utrolig vellidt lærer, som alle satte stor pris på. Han forstod på mange måder at fange børnenes interesse, og der var også altid tid til en leg i hans timer.

Alle skolens elever lærte Balle at kende gennem musikken. Han var en institution på Aabyskolen. Han spillede klaver for indskolingen og lavede sangmapper til eleverne. I musikundervisningen fik alle elever instrumenterne til at spille, så det lød forbløffende godt. Mange elever vil huske de sange, der var valgt til deres translokationsaften.

Til fester og større og mindre arrangementer stod Balle altid for de musiske indslag. Vi kan takke ham for alle de nye sange, vi har lært via ham. Man gik aldrig forgæves til Balle, når man havde brug for hjælp eller et godt råd.

Balle var et beskedent og uselvisk menneske, som vi kommer til at savne meget. Vi er alle berørte - og taknemmelige for at have kendt lærer Balle.

Kolleger på Aabyskolen

Aabybro