Spændingshistorie på Internettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Danmarks Radios børnehjemmeside 'Oline' starter en ny interaktiv spændingshistorie for børn (3.-7. klassetrin). Historien skabes ved, at børn selv skriver den over Internettet. Det hele begynder mandag den 22. maj og fortsætter tre uger frem til fredag den 9. juni.

Historien giver mulighed for at kombinere skrivefærdigheder med interaktiv computerbrug. Den giver også mulighed for, at børn, der er geografisk spredt og ikke har set hinanden, i fællesskab kan skabe en hel historie.

DR vil ikke afsløre, hvordan historien starter - kun at den bliver spændende, og at den kommer til at foregå i en mystisk bygning. Forfatteren og tegneren Tea Bendix skriver historiens første afsnit, fortæller om de personer, der optræder, og tegner det sted, hvor historien kommer til at foregå. Dernæst er det børnenes tur. Hver dag (minus lørdag og søndag) skal fortællingen have et nyt afsnit. Og det får den, ved at børn mailer forslag ind til en redaktion. Her bliver de bedste afsnit udvalgt og lagt på Nettet.

Hver dag får den person, der har skrevet dagens afsnit, en lille præmie. Når historien er færdig den 9. juni, er der en hovedpræmie til den person, der har skrevet det bedste afsnit. Det er muligt at følge med på http://www.dr.dk/oline