Fejl i lærerkalenderen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den nye udgave af lærerkalenderen har der desværre indsneget sig en hel del fejl og unøjagtigheder. Det drejer sig især om følgende problematiske oplysninger:

- Det er faktisk muligt at få bevilget kontingentnedsættelse med tilbagevirkende kraft, selv om der står det modsatte på side 7.

- Månedslønnede mandlige lærere har ret til barselsorlov med fuld løn i den 25. og 26. uge efter fødslen, selv om der på side 18 står, at denne orlov er med dagpenge.

- Retten til omsorgsdage indebærer, at hver forælder for hvert barn kan holde to omsorgsdage per barn per kalenderår indtil det kalenderår, hvor barnet fylder fem år, selv om der på side 19 står, at der er ret til ti omsorgsdage. Reglerne ændrer sig i øvrigt igen den 1. april 2001.

- Skolelederen skal så tidligt som muligt have besked, når man ønsker at afholde omsorgsdage, men ikke tre måneder før forventet fødsel, som der står på side 19.

Skolens tillidsrepræsentant har modtaget en mere uddybende beskrivelse af ovenstående forhold.

Desuden er der en række irriterende unøjagtigheder som for eksempel:

- Den 115-timers-pulje, der er omtalt på side 14, eksisterer ikke. Det korrekte tal er 155 timer.

- Bilaget 'En skole på vej', omtalt på side 12, er udfærdiget af aftaleparterne ved Overenskomst 99, Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation. Undervisningsministeriet er ikke part i Overenskomst 99.

- Pensionister og øvrige medlemmer af fraktion 4 har stemmeret i mange anliggender, som det fremgår af side 10. Det gælder dog ikke aftalespørgsmål (eksempelvis Overenskomst 99).

Foreningen beklager fejlene. Produktionsgangene omkring lærerkalenderen vil blive ændret, så noget lignende ikke kan ske fremover.