Else Larsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at vi modtog budskabet om, at overlærer Else Larsen, Holtug, Store-Heddinge, døde den 2. maj 2000 på Centralsygehuset i Næstved efter længerevarende sygdom. Else blev knap 53 år.

Else Larsen blev ansat ved Erikstrupskolen (Stevns Kommune) per 1. august 1977, kun et år efter den nye skoles opstart. Hun har således været ansat ved skolen i næsten 23 år. En lang ansættelsesperiode. Derfor kendte vi også Else særdeles godt! Else var en stille person, men man skulle ikke tage fejl, hun havde sine gode meninger, selv om de sjældent kom til udtryk i den store forsamling, men derimod blev fremsagt, når man talte med hende alene, eller vi var nogle stykker, som sludrede sammen på lærerværelset. Da viste Else sin sans for dybde, overblik og gode meninger.

Else Larsen har altid været respekteret af sine elever og deres forældre, og det skyldes, at hun var en dygtig lærer, som altid var velforberedt til sin undervisning. Hun var tillige meget pligtopfyldende og passede altid hele sit arbejdsområde på en absolut god og fuldt tilfredsstillende måde. Dertil kom, at hun var et behageligt menneske og en god kollega, som derfor også nød stor respekt blandt sine kolleger samt skolens ledelse. Hun var også altid loyal over for trufne aftaler og beslutninger, man kunne kort sagt stole på Else.

Vi har derfor meget at være Else taknemlig for, og vi vil savne hende. Vore tanker går til hendes mand Jan og deres to voksne piger Jeanette og Marianne samt barnebarnet Emilie, som skal begynde i børnehaveklassen på Erikstrupskolen efter sommerferien.

Æret være Else Larsens minde.

Evan Thygesen

skoleleder