Debat

Pensionister - eksisterer de endnu

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor jeg dog nød at læse formand Anni Herforts åbne brev til KL's (Kommunernes Landsforening) borgmester (Folkeskolen nummer 15/16), formanden for fagligt udvalg Stig Andersens debatindlæg 'Lønsystemet' (Folkeskolen nummer 17) og chefredaktør Thorkild Theisens hovedstyrelsesreferat i samme nummer af Anni Herforts belæring af hovedbestyrelsen: 'Resultater får man ikke ved bare at skrive en kongresvedtagelse af. Vi må lægge en strategi og en taktik, som har til formål at bevæge sagen i den rigtige retning og i sidste ende at få opfyldt vores mål'. - Et citat, der lige så godt kunne være et referatafsnit fra et møde i det faglige pensionistudvalg i København.

Dertil kommer, at de to først omtalte indlæg viser en sådan argumentationsevne og -styrke, at DLF ikke behøver at lege skjul (jævnfør Stig Jonstrups citater fra bogen 'Forligsmagerne' i Folkeskolen nummer 17) for at få sin vilje, hvad angår kravene fra de aktive medlemmer.

For pensionisterne stiller sagerne sig ikke så lidt anderledes. Til trods for, at ethvert skridt på KTO-området (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) højst får en neutral virkning på pensionerne (og mest sandsynligt negativ, når man ser på de sidste to til tre års udvikling) er vi ikke nævnt med én stavelse i referaterne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvorfor ikke?

Eksisterer vi pensionister mon slet ikke i hovedstyrelsesmedlemmernes bevidsthed?

Men tænk bare, hvis vi kunne spænde Anni og Stig for pensionisternes vogn!

Finn Andersen

Herlev

Powered by Labrador CMS