Debat

Flinkeskolen er død

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den moderne tillidsrepræsentant udfylder en vigtig og fremtrædende plads på skolen. Foruden at være tillidsrepræsentant i gammeldags betydning for både lærere og ledelse - forstå det, hvem der kan? - skal han/hun også være forhandler af lokale skoleakkorder med videre. Hvor ledelsen er modpart!

Derfor må tillidsrepræsentanten være en person, der kan lidet mere end sit fadervor! En person, der evner og har format til at være en håndfast modpart til ledelsesinstitutionen.

Ingen træden over i anklerne! Ingen undskyldning for sig selv! Ingen ultimativ formidler af 'det hellige samarbejde' - for enhver pris! Fordi den lille eftergivenhed har det som klatgæld: Den vokser med renters rente.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er jo ingen, der siger, at der nødvendigvis skal være Johnny Reimar-partystemning, når der forhandles! I de ulvetider, der er i sin begyndelse, kan vi ikke overleve på talemåder og belevenhed!

Flinkeskolen er død!

Tillidsrepræsentanten skal lugte mere af kridt end af kontor!

Til gengæld skal han/hun kunne regne med sine kollegers 110 procents opbakning! De skal være den massive støttegruppe - det solide rygstød! Sagt lidt forenklet: Tillidsrepræsentanten skal være en af 'vore' - selvom det lyder lidt trist af klassekamp og barrikader. Derfor ingen 'frække' aftaler med kontoret - uden om tillidsrepræsentanten! Tillidsrepræsentanten skal ikke være en klonet mellemlederinstans, som kollegerne mere opfatter som modspiller end medspiller! Tillidsrepræsentanten skal have god tid - og være lige lydhør - lige engageret, om det er inspektøren, der henvender sig - eller den lavest 'rangerende' kollega! Intet er så ulækkert og frastødende som den inspektørlogrende tillidsrepræsentant, der er træg og utålmodig over for den ydmyge under-dog!

Jeg er klar over, at min jobprofil er lige så umulig og åndssvag som utallige stillingsannoncer. Så for at lande i beboede egne:

Du skal ikke lade dig vælge til tillidsrepræsentant.

Fordi ingen andre vil!

Fordi inspektøren synes det!

Fordi det giver timereduktion!

Fordi det giver prestige!

Men, fordi du hviler i dig selv - er i balance - og har stort personligt overskud!

Fordi du er 'kollega' med alle!

Fordi du har fingerspidsfornemmelse!

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring

Powered by Labrador CMS