Anmeldelse

www.danmarkshistorien.dk

www.danmarkshistorien.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

www.danmarkshistorien.dk er en hjemmeside, der er udarbejdet af historikere og arkæologer fra Aarhus Universitet. Siden blev lanceret den 14. maj 2009 og udbygges løbende med flere tekster og nye features. Formålet med hjemmesiden er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig viden om Danmarks historie fra oldtiden til i dag.

Fakta:

Titel: www.danmarkshistorien.dk

Type: Internet

Forlag: Aarhus Universitet

Hjemmesiden er opdelt i tre hovedområder, "Perioder", "Leksikon og kilder" og en interaktiv tidslinje, der placerer hjemmesidens leksikonartikler og kilder på en kronologisk linje. Herudover indeholder hjemmesiden en undervisningsdel, der præsenterer temapakker, kronologiske oversigter, myter med mere.

Der er lige nu tale om cirka 3.000 siders tekstmateriale, hvortil kommer lyd og billeder. Hjemmesidens indhold linkes internt, så man får forslag til flere informationer, der har relevans til det emne, man gerne vil vide noget om, og der linkes også til relevante eksterne hjemmesider.

Hjemmesiden er logisk opbygget, men indholdet er meget omfangsrigt og kan være uoverskueligt for eleven i 8.-10. klasse. Med pædagogisk hjælp fra læreren kan den dog anvendes fornuftigt.

Tidslinjen er ikke særlig smart lavet og virker uoverskuelig, hvorimod afsnittet om undervisning er godt opbygget og kan anvendes i forbindelse med undervisningen i de forskellige temaer og tidsperioder.

Samlet set er der tale om et fantastisk godt materiale, som ikke mindst kan give læreren et hurtigt overblik over forskellige perioder i forbindelse med forberedelsen af undervisningen.