Majbrit fik undskyldning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det hjælper at snakke med ligesindede om de problemer, man løber ind i som nybagt lærer. Det er Majbrit Clausen fra Jetsmark Centralskole et godt eksempel på.

'Da jeg kom hjem fra mødet på seminariet, tænkte jeg videre over den episode, jeg fortalte til de andre om eleven, der stod på rulleskøjter i hallen. Hvis jeg skal kunne holde til at være lærer i 30-40 år, kan det ikke passe, at eleverne skal slippe for at give mig en undskyldning, når de har kaldt mig alt muligt', siger Majbrit Clausen.

Hun besluttede at gå til sin skoleleder, der gav hende ret i, at det burde have konsekvenser, at drengen på det groveste havde overtrådt en lang række af skolens regler for samvær: 'Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig', 'Her på skolen taler vi ordentligt til hinanden' og 'Vi behandler skolens inventar ordentligt'.

'Skolelederen tog en snak med drengen, og efter nærmere overvejelse besluttede han at give mig en undskyldning. Men jeg fik den kun, fordi jeg var ihærdig og stædig', siger Majbrit Clausen, der dog stadig er rystet over, at moderen tilsyneladende synes, det er i orden, at hendes søn ikke mente, at det var på sin plads med en undskyldning i første omgang.

stan

Powered by Labrador CMS