Pris til matematiklærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksperimentet skal i centrum, tænkte to lærerstuderende og arbejdede videre på et tysk familiespil. Det blev til deres eksamensprojekt og senere til eget firma og materialet 'Terningpyramiden'. Og i sidste uge modtog de to nyuddannede lærere NKT's (Nordisk Kabel og Tråd) uddannelsespris på 100.000 kroner for projektet. Lærerne er Volker Berthold og Henrik Larsen. De fik overrakt prisen ved et arrangement i NKT's Udstillingscenter.

Matematikspillet blev udvalgt blandt 26 projekter, der var indsendt til priskomiteen. Begrundelsen er, at materialet er gennemtænkt, visionært, kreativt og stimulerende for børns interesse for matematik og logisk tænkning. Priskomiteen fremhæver, at spillet er nemt at gå til og kan bruges på alle klassetrin. Materialet beskæftiger sig med sandsynlighed, geometri, talteori, talsystemer, isometri og Pascals trekant.

Volker Bertholds og Henrik Larsens materiale var omtalt i Folkeskolensidste år i nummer 41.

Powered by Labrador CMS