Debat

Den forfærdelige skole

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kan godt som lærerstuderende få sved på panden over alle de krav, der fremsættes til nutidens folkeskolelærere. Kravene gentages næsten dagligt i pressen, og kommer man til selskabelighed, og man vælger at fortælle, at man læser til lærer, skal alverdens skrækeksempler på dårlig undervisning og dårlige lærere hurtigt blive aftenens tema. Det er da ganske vist sjældent de debatterendes egne børn, der har disse dårlige lærere, men de kender dem fra skolen, og særligt kender de dem fra naboskolen. Så er det, at man kommer tidligt hjem og lige kan nå den sene nyhedsudsendelse. Man håber næsten, at der er sket en større ulykke, så nyhedsudsendelsen kan ofre masser af tid på netop det. Man ved nemlig, at er en sådan ulykke ikke hændt, så kommer der et indslag om den forfærdelige folkeskole lige efter indslaget, hvor en traktor med påhængt sprøjte danner baggrundsflimmer for endnu en ulykkelig historie om det danske landbrug. Det er da i det mindste godt, vi har landbruget. Ellers havde hele nyhedsudsendelsen handlet om folkeskolen. Flere og flere vælger alternativer til folkeskolen, danske børn læser dårligt, vi har verdens dyreste folkeskole, urolige elever ødelægger undervisningen for de andre, nyuddannede lærere opgiver, lærerne er IT-analfabeter, og lad bare opremsningen ende her, selvom vi ikke har fået hverken dårligt indeklima, nedslidte bygninger, lærermangel og nedslidt, oldgammelt undervisningsmateriale med på listen. Jo, jeg forstår skam ganske udmærket, at en lærerstuderende fra Århus har lyst til at afgive sølle 500 kroner om måneden til forbedringer af folkeskolen. Spørgsmålet er så, hvor mange gange sølle 500 kroner han føler lyst til at bidrage med? Det- er jo ikke sikkert at sølle 500 kroner om måneden er nok, for som han ganske selv er inde på, så er beløbet jo skrumpet til under 300 kroner efter skat, og skattedelen er jo ikke en ny indtægt for stat og kommune. Nå, ideen skulle nok kunne sælges til andre erhverv også. Mine forældre har et gartneri, og jeg skulle hilse og sige, at de finder ideen genial - de skal have ny pottemaskine.

Franz Rohde

lærerstuderende ved Odense Seminarium

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS