Ole Andersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere skoleinspektør ved Bording Skole, Ole Andersen, døde skærtorsdag efter kort tids sygdom.

Ole Andersen blev 70 år. I 1964 kom han til Bording Skole, hvor han virkede som skoleinspektør i 27 år.

Ole Andersen blev den første skoleinspektør i Bording. Det blev hans første opgave at forestå centraliseringen af syv skoler og at udbygge skolen til en centralskole med overbygning.

Med sit udadvendte og tillidsvækkende væsen var Ole Andersen en dygtig og smidig forhandler. Han vandt sig hurtigt respekt hos alle ved en ledelsesstil, der var præget af respekt for sognets traditionelle kulturværdier kombineret med et åbent sind og en levende interesse for tidens pædagogiske strømninger.

Ole Andersen var en samarbejdets mand: han arbejdede bedst for åbne døre, tænkte helst sammen men andre og handlede gerne gennem sine medarbejdere. Helhedens krav og den enkeltes tarv var ham lige magtpåliggende. I forholdet til børnene vil billedet af den piberygende og interesserede skoleleder stå levende i erindringen.

Med Ole Andersens død har Bording Skole mistet en højt respekteret og værdsat kollega.

Æret være Ole Andersens minde.

Nuværende og tidligere ansatte

ved Bording Skole