Lærere for fred

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til sommer afholdes for tredje gang kongres for 'Lærere for Fred'. Kongressen finder sted i Graz i Østrig i dagene 16.-20. juli.

Kongressens overordnede tema er 'Building a Culture of Peace in Europe', men der vil blive lagt særlig vægt på fire underemner: New Europe: a challenge to all European educators, Conflicts and conflicthandling: non-violent solutions, Democracy: development and deepening on the basis of human rights og Security: from classroom to international level.

Emnerne vil blive diskuteret i plenum og på workshopper og seminarer.

På kongressen vil deltage lærere fra de fleste europæiske lande, og alt foregår på engelsk, dog med simultantolkning til fransk og russisk. Der satses i år specielt på at få deltagere fra de centraleuropæiske lande og Balkanlandene.

Ud over det seriøse indhold vil der under kongressen også blive tid til fornøjelser. Der er blandt andet planlagt reception hos borgmesteren, en multikulturel fest for fred og sightseeing. Desuden er en enkelt eftermiddag fri til sociale og kulturelle aktiviteter.

Lærere på alle niveauer, lærerstuderende, skoleledere og politikere, lærerorganisationer, skolepsykologer og andre, der arbejder med uddannelse, er velkomne til at deltage på kongressen.

Informationsmateriale, endeligt program samt tilmeldingsblanket fås hos kredsformanden.