Anmeldelse

Troldeungen der blev væk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et eventyr om den lille troldeunge, der bliver væk fra de andre trolde. Da det pludselig bliver uvejr, må ungen gemme sig. De øvrige trolde må, for at finde den lille trold igen, have hjælp af feerne. En sød lille historie, der kan bruges som oplæsningsbog, som billedbog (meget fine illustrationer) eller som teaterstykke. Målgruppen angives som daginstitutioner, musikskoler og indskolingen.

Som et materiale henvendt til skolebørn vil jeg nok vurdere, at børnehaveklassen og måske 1. klasse kunne være passende.

Der er i alt ni sange og et instrumentalnummer (Feernes dans) inkluderet i historien.

Sangene er indspillet på vedlagt cd. På knap 18 minutter hører vi al teksten og alle sangene.

Desværre synes jeg ikke, sangene fænger i en sådan grad, at det giver lyst til at plukke enkelte af dem ud til undervisningen. Hverken ved selv at spille sangene igennem eller ved at lytte til cd'en.

Har man som lærer for de mindste derimod planer om at arbejde med et troldetema og spille teater, vil bogen formentlig være velegnet.

På sidste side findes relevante oplysninger til brug i den situation: Forslag til sceneopstilling, udklædning med mere.