Anmeldelse

Se og Syng 5

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med overskrifter som "Året", "Morgen og aften", "Fantasi" og "Legesange" lægger dette bind fem sig i forlængelse af de foregående fire.

Bogen slutter med et fyldigt register, både over selve bogen og over de samlede "Se og Syng"-udgivelser. Sidstnævnte vil gøre brugen af serien noget mere enkel.

157 nye og nyere sange, flertallet skrevet inden for det sidste årti. Heraf er en ganske pæn del af sangene tidligere udgivet på forlaget, og mange af disse bruges allerede flittigt.

Alle sange er becifrede og ledsaget af én (i de fleste tilfælde) eller flere tegninger, der ifølge forordet formidler sangens handling og stemning. Der står sågar, at sangene er gennemillustrerede! Hvor der i de første bind kunne være en tegning til hvert vers, således at ikke-læsere kunne lære sangen ved hjælp af billederne, tilstræbes det nu, at én tegning skal understøtte indlæringen af hele sangen. Dér holder konceptet ikke efter min mening. Det ville kræve et markant mindre antal sange og bedre plads til illustrationerne.

Sangbogen udmærker sig dog på andre måder: Der er mange typer af sange repræsenteret, mange genrer og med garanti noget for enhver smag. Og så er det jo en fantastisk samling af en periodes udbud af sange til børn. Sange, som man måske har glemt fra tidligere forlagsudgivelser (Kirsten Fredens "Musikalsk Odyssé"-sange), sange fra "Sigurds Bjørnetime", nye melodier til Halfdan Rasmussens digte og selvfølgelig alle de nye, ikke udgivne sange, hvoraf mange er kommet for at blive.

Det tilhørende cd-materiale er ret imponerende. Alle sange indspillet med alle vers. I alt otte cd'er med en samlet spilletid på knap seks timer! Og det lyder faktisk rigtig godt, så når man ikke orker at spille flere nye sange igennem selv, kan man roligt sætte cd'en på.