Vibeke Tychsen Thorup

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter lang tids sygdom er forhenværende overlærer Vibeke Tychsen Thorup stille sovet ind den 9. februar 2000, 65 år.

Vibeke var født og opvokset i København. Efter endt skolegang tog hun en uddannelse som tresproglig korrespondent og arbejdede nogle år blandt andet hos B&W og hos Sadolin & Holmblad.

I 1957 blev Vibeke Thorup gift med Palle Thorup. De bosatte sig først i Holbæk. I 1959 flyttede parret til Faaborg og to år senere til Ringe, hvor Palle Thorup startede sin egen praksis som tandlæge.

I 1969 begyndte Vibeke at læse til lærer, og hun afsluttede sin uddannelse fra Odense Seminarium i 1973. Fra august 1973 blev Vibeke ansat ved Tingagerskolen. De to første år på prøve, men fra 1975 som fast ansat ved skolen.

Det var især de sproglige fag, der havde Vibekes interesse. Ud over sprogfagene var hun også meget aktiv i skolens musikundervisning.

På sin altid venlige væremåde blev Vibeke blandt både kolleger og forældre en respekteret og vellidt lærer. Hun var altid hjælpsom og imødekommende.

I 1993 valgte Vibeke at stoppe sin lærergerning, og hun glædede sig meget til at få frihed til at rejse og være sammen med sin familie.

Foruden sin mand efterlader Vibeke en datter og to sønner samt seks børnebørn.

Æret være Vibekes minde.

Jens Mogensen

skoleinspektør