Debat

Synlige pensionister

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Københavns Lærerforenings (KLF) pensionistafdeling modtog med glæde indbydelsen til at sende en repræsentant til DLF's konference om pensionistpolitik - et meget forfriskende og længe savnet initiativ.

Tilbagemeldingen fra vores repræsentant var, at konferencen virkelig havde været en god begyndelse til i højere grad at inddrage pensionisterne i DLF's arbejde. KLF's pensionistafdeling deltager derfor meget gerne i fremtidige drøftelser med henblik på gensidig inspiration, fælles fodslag og samling af kræfterne.

Konferencen viste, at der ligger meget, som trænger til at blive diskuteret i en landsdækkende bred kreds af pensionister og kredsrepræsentanter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Pensionsproblemerne har vokset sig alt for store, ikke mindst for de overenskomstansatte. De løses desværre ikke med et snuptag. Der er som anført på konferencen behov for en række forskellige tiltag og et langt, sejt træk. I første række er det vigtigt, at pensionisterne for alvor bliver synlige og hørt. Det stiller krav til pensionisterne selv såvel som til DLF.

I KLF's pensionistafdeling har vi gennem de senere år mødt stor lydhørhed i KLF's bestyrelse. Der har udviklet sig et løbende, tæt samarbejde mellem foreningens to faglige udvalg og i et fælles pensionssikringsudvalg. Dermed er vi kommet ud over at være en gruppe, der kun stiller krav.

Vi føler os i dag som ligeværdige medlemmer, der endda takket være den særlige forhandlingsretlige stilling i København har bevaret overenskomststemmeretten. Vi er glade for medlemskabets fordele, men også parate til efter evner og muligheder at bidrage til foreningens varetagelse af medlemmernes interesser.

Jørgen Pagh Andersen

næstformand Københavns Lærerforenings pensionistafdeling