Debat

Dumpet - om igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad tænker de på derinde på Vandkunsten - hvis de tænker?

Omskrevet John Mogensen-citat, men stadig gældende.

Hovedstyrelsen har ifølge Folkeskolens hjemmeside med 13 stemmer for, otte stemmer ikke og tre imod godkendt det statslige overenskomstresultat.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Derved godkender hovedstyrelsen et resultat, hvor kongressens for femte gang fremsatte krav om, 'at tjenestemandspensionerne skal have samme udvikling som hele lønnen', ikke er opfyldt.

Hvor mange gange kan en troværdig fagforening fremsætte det samme krav og så blot slå sig til tåls med, at det ikke bliver opfyldt? Er man så stadig troværdig?

Denne gang topprioriterede kongressen kravet, så blandt medlemmer og forhandlingsmodpart må det fremstå, som om DLF alligevel ikke tager kongressens kravopstilling alvorligt.

Hvor alvorligt tager DLF så de andre krav og kravene til de kommunale forhandlinger?

Hvordan de 13 godkendere har argumenteret, ved jeg ikke, men det fremgår, at flere af blankstemmerne har argumenteret, 'at de er imod det samlede resultat, men at de ikke vil forhindre den store gruppe statsansatte i selv at tage stilling'.

Det betyder på godt dansk, at de hellere tager hensyn til andre organisationers medlemmer end til DLF's egne over 13.000 pensionister, der nu for femte gang må se i øjnene, at overenskomstresultatet betyder økonomisk tilbagegang.

Hvilken organisation vil godkende/finde sig i, at en medlemsgruppe fem gange i træk sakker længere og længere bagud?

Det vil DLF altså, og det er vældigt frustrerende, at der ikke er urafstemning på det statslige område, så vi pensionister selv kunne vise DLF og den undrende omverden, hvad vi mener om resultatet.

Jeg synes, hovedstyrelsen skal arbejde for, at der bliver urafstemning på det statslige område, så vi pensionister selv er med til at give resultatet den karakter, det fortjener: Dumpet - om igen.

Med godkendelsen af det foreliggende resultat er det svært at se, hvordan DLF nogensinde vil have vilje til at skaffe tjenestemandspensionisterne bedre forhold.

Vort beskedne ønske er, at vore pensioners udvikling følger med alle andres lønudvikling.

Men det er åbenbart for meget til, at man vil kæmpe for det.

Henning Pedersen

Blokhus

Svar

Kravet om, at tjenestemandspensionen skal have samme udvikling som hele lønnen, blev der kæmpet hårdt for, og det så i lang tid ud til, at det generelle resultat ville blive en hel del ringere end det aftalte på 5,55 procent. At det endte på 5,55 procent, betyder, at tjenestemandspensionisternes pension reguleres med en højere procent, end tilfældet ellers ville have været.

Ifølge Det økonomiske Råds fremskrivning af prisudviklingen i de kommende år vil reallønnen - og 'realpensionen' for tjenestemænd - være sikret i perioden.

Presset for en forbedring af tjenestemandspensionen fortsætter, selv om forløbet også denne gang viser, at det er meget vanskeligt.

Anni Herfort

formand for DLF