Møde i Arbejdsretten i dag

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landsstyret vil have Arbejdsretten til at erklære Danmarks Lærerforenings blokade mod Grønland ulovlig. Men er Arbejdsretten overhovedet kompetent til at gøre det?

Spørgsmålet stiller Lærerforeningen, når parterne mødes i Arbejdsretten i dag, torsdag den 12. februar. Det er landsstyret, som har sendt sagen i Arbejdsretten, men hvis Arbejdsretten ikke er den rette instans til at dømme blokaden, må den være lovlig, mener Lærerforening.

Hvis det viser sig, at Arbejdsretten kan behandle blokaden, vil Lærerforeningen argumentere for, at den er fuldt ud lovlig.

Arbejdsretten behandler blokaden som hastesag, da landsstyret mener, det vil have alvorlige konsekvenser for det grønlandske samfund, hvis ikke det lykkes at ansætte danske lærere til det kommende skoleår. Det er dog tvivlsomt, der vil falde dom i sagen allerede i dag.