Net-vejledning om sikkerhed

Oplysning om sikkerhedsorganisation, støj, indeklima med mere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sikkerhedsorganisationen har fået et nyt arbejdsredskab. 'Kend jeres rolle' hedder det og er en Net-vejledning til sikkerhedsrepræsentanter, skoleledere og andre, som ønsker oplysning om, hvem der har ansvaret for, at arbejdsmiljøet på skolen er i orden, og hvilke opgaver sikkerhedsorganisationen har.

Det er Branchearbejdsmiljørådet Undervisning og Forskning, der har oprettet hjemmesiden. Den henvender sig til folkeskoler, gymnasier, tekniske skoler, handelsskoler, universiteter og andre højere læreanstalter.

'Kend jeres rolle' oplyser om sikkerhedsorganisationen, men samtidig er der en række eksempler fra hverdagen om problemer med indeklima, støj, psykisk arbejdsmiljø og farlige stoffer. Inden for hvert område er der desuden en række links, hvorfra man kan søge flere oplysninger.

Den første version af hjemmesiden henvender sig primært til sikkerhedsrepræsentanter og arbejdsledere, der er udpeget til sikkerhedsgruppen, men med tiden skal siden udbygges, så den går i detaljer med særlige problemer i arbejdsmiljøet på de mange forskellige arbejdspladser.

'Kend jeres rolle' findes på www.sio.bar-u-f.dk

hela