Margit Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor sorg modtog vi torsdag den 7. december på Terndrup Skole den triste og chokerende meddelelse, at vor tidligere kollega, Margit Jensen, var død, 60 år. Margit var for tre år siden meget syg og måtte igennem en alvorlig operation, men ved stor viljestyrke kom hun videre og genoptog sit arbejde.

I 1962 tog Margit lærereksamen fra Skive Seminarium og blev samme år ansat ved Terndrup Skole. I foråret 2000 valgte Margit at gå på pension efter næsten 38 års virke på Terndrup Skole. Vi havde alle ønsket, at Margit og Gunnar skulle få rigtig mange gode år sammen, men desværre blev tiden alt for kort. Margit blev atter syg her i efteråret og måtte indlægges.

I Margits timer var der altid god arbejdsro. Hun brugte megen tid og mange kræfter på sit arbejde og forsømte kun nødtvunget i tilfælde af sygdom. En hel speciel indsats ydede Margit gennem alle årene i faget hjemkundskab, hvor hun ved siden af sin store faglige dygtighed satte ekstra krydderi på timerne gennem sin helt specielle humor.

Margit havde en sjælden indfølingsevne, når det gjaldt andres ve og vel. Hun fornemmede straks, når en kollega havde brug for en opmuntring, og bekymrede sig oprigtigt for os og vores familier.

Da Margit gik på pension i foråret, var vi mange, der savnede hende, men vi glædede os samtidig på hendes vegne, for nu fik hun tid til alt det meget, hun gerne ville, for eksempel læse de nyeste bøger.

Vore varmeste tanker og medfølelse går til Gunnar og datteren Gitte, som alt for tidligt har mistet en ægtefælle og en mor.

Æret være Margit Jensens minde.

Venner og kolleger på Terndrup Skole

Bente Pedersen