Kendelse giver nye problemer

Anni Herfort: Det bliver bureaukratisk, når én person skal reguleres efter to overenskomster

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skifter ikke politik

Den tværgående arbejdsgruppe, der har stået bag den seneste revision af Danmarks Lærerforenings skolestartspolitik skal også læse kendelsen igennem nu, men for-mand for arbejdsgruppen Anders Bondo Christensen vurderer ikke, at kendelsen vil betyde egentlige ændringer i politikken.

'Det er en stor fordel, at afgørelsen er så klar og med så stor klarhed siger, at undervisning er en læreropgave, så jeg føler i virkeligheden, at der er god overensstemmelse mellem præmisserne i kendelsen og vores politiske målsætninger, hvor vi vurderer, at den primære opgave for pædagoger i skolestarten er at sikre overgangen fra børnehaveklasse til indskoling i form af, at børnehaveklasselederen følger med op i 1. klasse i nogle timer. Pædagoger kan indgå som støtte til lærerens undervisning - men den selvstændige undervisning skal varetages af uddannede lærere', konstaterer Anders Bondo Christensen.

I BUPL er formand Bente Sorgenfrey godt tilfreds med voldgiftsrettens afgørelse.

'Det er nu engang i BUPL, at pædagoger er organiserede og har deres faglige fællesskab', siger hun og glæder sig over, at voldgiftsretten har afgjort, at pædagogen fra Skive hører hjemme sammen med skolefritidsordnings-pædagogerne i BUPL,men skal lønnes efter LC-overenskomst (Lærernes Centralorganisation), når hun står for undervisningen alene.

'Vi har lagt megen vægt på, at samarbejdet i skolestarten bliver ligeværdigt, og det handler også om løn, pension og arbejdsvilkår', siger Bente Sorgenfrey, som i en pressemeddelelse efter voldgiftskendelsen opfordrer til fornyet dialog med DLF og kommunerne. Og Bente Sorgenfrey tilføjer i øvrigt: 'Jeg tror stadig, der bliver brug for børnehaveklasselederne'.