Godt nytår

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Året 2001 blev skudt ind med et brag af en nytårstale, hvor statsminister Poul Nyrup blandt andet satte sig det mål at gøre Danmark til verdens bedste IT-nation. Den offentlige sektor skal være med i spidsen, når det gælder brug af computere og informationsteknologi, og dette skal starte allerede i folkeskolen, sagde han. Læs mere på Socialdemokratiets hjemmeside www.socialdemokratiet

Vi må til at se det i øjnene, IT er ikke blot for nørder. År 2001 bliver året, hvor IT-viden ikke kun er specialviden for de udvalgte, men nu påkrævet for almindelig dannelse i vores samfund. Den pædagogiske udfordring er stor, det er der ingen tvivl om. Faktisk kan man ofte synes, at folkeskolen står over for en udfordring, der overskrider både fantasi og forestilling. Netop her hviler en stor opgave. Det skal blive spændende at følge med i, hvordan vi kan realisere implementeringen af IT i vores almindelige undervisning, men i særdeleshed bliver det interessant at se, hvordan vi med IT kan ændre vores måder at tænke undervisning på. Vi venter spændt på vejledende udmeldinger og økonomiske forslag.