Børge Mølholm

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børge er død, 60 år, efter en kort, heftig sygdomsperiode. Vi har mistet en god ven og en engageret, seriøs og positiv kollega.

Børge arbejdede på Hornslet Skole i 32 år, hvor han især underviste i matematik og samfundsfag. Det er dog som skolevejleder, de fleste elever husker ham. Her kom han i kontakt med alle skolens elever, og han gjorde et kæmpearbejde for at få alle - ikke mindst de lidt 'skæve' - ind i det rette job eller i gang med den rigtige uddannelse. Han kørte land og rige rundt med eleverne for at finde den rette efterskole, og han udnyttede sine gode kontakter til arbejdspladserne i omegnen til at finde det rigtige sted til den bestemte elev.

Også kollegerne har nydt godt af Børges engagement. Han har været lærerrådsformand, tillidsrepræsentant og - i sine sidste år på skolen - medlem af kredsstyrelsen, hvor han også var kommunerepræsentant.

Børge havde sine holdninger, men han var også den fødte diplomat, og han havde en legendarisk evne til at foreslå den rigtige løsning, når en sag var gået i hårdknude.

Børge holdt meget af skolen, og han havde et rigt og godt skoleliv. Alligevel valgte han at gå på pension fra 1. september 2000. Han så frem til at dele pensionisttilværelsen med Jessie - så frem til at brugte tid i deres nybyggede sommerhus ved Lild Strand - og til at nå de mange andre ting, han var engageret i eller havde lyst til at gå i gang med. Og han havde julelys i øjnene, når han fortalte om sit 'nye' liv.

Men sådan skulle det ikke gå. I løbet af sommerferien fik han konstateret en alvorlig kræftsygdom, en sygdom, han bar med både styrke og værdighed. Han holdt en flot tale ved skolens afskedsfest i september, og han havde stadig lyst og overskud til at se familie og venner. Kort før efterårsferien døde han - helt urimeligt og alt for tidligt.

Vi har mindet tilbage om Børge. Han er savnet på skolen og i 'pensionistklubbene' - og vore tanker går nu til Jessie, vores tidligere kollega, og Børges børn og børnebørn.

På vegne af nuværende og tidligere kolleger

ved Hornslet Skole

Jens Bek