Den godt 100 år gamle Østre Skole er opført i nationalromantisk stil. Holbæk Kommune solgte den sidste år til Bygningsstyrelsen, og firmaerne Ole Jepsen, Niras og Kullegaard har vundet opgaven med at transformere de bevaringsværdige bygninger til moderne kontorer.

Udflytning af job: Læringskonsulenter flytter først til Holbæk i 2021

Undervisningsministeriets læringskonsulentkorps skulle efter planen flytte til Holbæk næste år som en del af statens udflytningsplan. Men den gamle skole, som skal huse kontorerne, er ikke klar før 2021.

Publiceret

Læringskonsulenter

Læringskonsulentkorpset, som blev etableret i 2014, består aferfarne lærere, pædagoger, skoleledere og forvaltningskonsulenter.Konsulenterne har derfor alle viden med sig fra deres egen praksis.Størstedelen af konsulenterne er ansat på deltid i ministeriet,idet de også arbejder som lærere, pædagoger og ledere på skolereller som medarbejder i forskellige kommuner over hele landet.

Læringskonsulenterne er placeret i henholdsvis København ogAarhus. En stor del af læringskonsulenternes arbejde foregår dog pålandets skoler og i kommunerne, hvor de understøtter lærere,skoleledere og forvaltningsmedarbejdere i arbejdet med atimplementere folkeskolereformen.

Kilde: Stuk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flyttekasserne i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Børne- og Undervisningsministeriet er ved at blive pakket ud. I forbindelse med, at Undervisningsministeriet er blevet til Børne- og Undervisningsministeriet er der blevet brug for mere plads, og derfor flyttede kontoret fra Frederiksholm Kanal til Holmens Kanal i København lige før efterårsferien. Egentlig skulle læringskonsulenterne som en del af statens udflytningsplan være flyttet til Holbæk næste år, men udflytningen er blevet forsinket, fordi ombygningen af den gamle Østre Skole, som kontorerne skal placeres i, trækker ud.

Sådan rammes læringskonsulenter af udflytning til Holbæk 

 

 

Derfor er der heller ikke mange af medarbejderne, som lige nu spekulerer over, at kontoret skal flytte til Holbæk, fortæller læringskonsulenternes tillidsrepræsentant Lars Volf Jensen. Han er læringskonsulent for naturfagene.

"Læringskonsulenterne kan ikke forholde sig til det, når der er halvandet år til. De fleste er ansat på toårige kontrakt og har kontraktudløb inden flytningen. Så det fylder ikke meget hos medarbejderne", siger Lars Volf Jensen.

Nota har opretholdt sit serviceniveau trods udflytningen til Nakskov 

Forventningen er, at det kommer til at handle om omkring 95 årsværk, der skal flytte til Holbæk, men langt flere hoveder, da mange er ansat på deltidskontrakter.

Østre Skole skal foruden læringskonsulenterne rumme medarbejdere fra Danmarks Evalueringsinstitut, Danida Fellowship og Danmarks Akkrediteringsinstitution. Planen er, at de kan flytte ind efter 31. marts 2021.