Tina Nedergaard vil ikke redde elite-skolerne

Jeg tager afgørelsen til efterretning, siger undervisningsministeren om den erklæring, som Statsforvaltningen kom med i går om, at eliteidrætsklasserne i Esbjerg er i strid med folkeskoleloven.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg har stor sympati for, at kræfter i skoleverdenen går op i, hvordan vi også kan opmuntre og styrke de stærke elever med særlige forudsætninger. Men det skal naturligvis ske inden for lovens rammer", tilføjer Tina Nedergaard.

"Regeringen vil gerne give kommunerne større frihed til at organisere deres skolevæsen. Men vi har ikke planer om at ændre på princippet om den udelte folkeskole", fastslår hun.

De konservatives idrætsordfører Carina Christensen udtalte tidligere på dagen til flere medier, at hun fandt statsforvaltningens afgørelse for "håbløs". Hun bad derfor undervisningsministeren om at præcisere eller ændre reglerne i folkeskoleloven, så det bliver lovliggjort at have eliteidrætsklasser på skolerne.

Men ministerens svar er altså et nej. Princippet om den udelte enhedsskole skal ikke laves om.