Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   3

For enden af regnbuen

Som udgangspunkt var der en tydelig forskel på, om den kørende platform repræsenterede det mere ”konservative” segment, eller om det var de dansende enhjørninger med ballonkjoler og bare numser.

0   1

1 + 1+ 1 > 3, eller fra BIG BANG til MODERN MAN.

Hvordan formilder jeg den fantastiske historie, der begynder med universets skabelse og foreløbig ender med os? Hvordan kan jeg anvende den i historie i et fælles fagligt forløb? Den to dages faglige opdaterings workshop med overskriften ” Fra BB2MM” gav en megen god inspiration til dette arbejde.

0   1

Salinitetsindholdet i danske farvande

7. årgang har deltaget i et undervisningsforløb på den Blå Planet

0   9

Idræt og køn

Efter at idræt har fået mere fokus på den teoretiske dimension i faget, ses forskellen på drenge og piger mere tydeligt i den daglige undervisning. Når jeg implementerer teorien midt i hallen og afbryder aktiviteten for en kort stund ses en markant forskel på reaktionen mellem kønnene.

0   19

Efterlyses: Metodefrihed og medbestemmelse.

Da jeg i sin tid uddannede mig til lærer, fyldte snakken om det kvalificerede valg af undervisningsmaterialer en del. Vi var glade for, og satte stor pris på, vores metodefrihed.

0   3

Undervisningsminister & kreativitet

Er håndværk og design per definition kreativt? Er dansk så det modsatte?

1   2

Kronisk syge børn har krav på kompenserende undervisning

Jeg er lidt rystet over måden loven forvaltes på omkring kompenserende undervisning til kronisk syge børn.

0   17

De (ikke) robuste børn

I de specialklasser jeg har haft med at gøre de seneste år, er udviklingen den, at vi går fra udadreagerende adfærd til angst og mangel på robusthed.

20   6

Digitale læringsplatforme – er du også på vagt?

Årsplaner og digitale læringsplatforme er et lidt kontroversielt emne blandt lærere, fornemmer jeg. Jeg er selv stor fan af digitale årsplaner, men føler mig faktisk lidt ensom i netop dén følelse. For det er som om, at der blandt lærere er en uskreven regel om være på vagt over for noget, der enten er nyt, anderledes og/eller tidskrævende.

1   3

Pas på med at kalde børn kræsne

I løbet af sommeren offentliggjorde Landbrug & Fødevarer en ny analyse omkring børn og kræsenhed. I analysen stod det klart at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er mere kræsne, end de selv synes. Jeg vil med dette indlæg gerne opfordre til, at vi passer på med at kalde børnene for kræsne og i stedet har en mere positiv tilgang til maden og det børnene spiser samt smager på.

0   4

Hvordan delebørn? Fordeling af tiden hos mor og far

Nem og brugbar guide til skilsmisseforældre fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI)

0   4

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

6   17

Kommunerne må give slip på den rigide målstyring

Om kort tid vedtager en enig forligskreds at ændre loven, så der bliver skåret ned på de tusindvis af bindende mål i folkeskolen. Det er vigtigt, at kommunerne følger med.

0   5

Anette, Aase, Bente, Mette, Jens – og alle de andre lærere

”Jeg håber, at jeg bliver en lærer ligesom Mette. En lærer der kan opmuntre eleverne til at gøre sit bedste og være en person, som eleverne føler sig fortrolige med, så de mærker, at jeg kun ønsker dem alt det bedste.”

0   6

Ånd og liv er skoleliv

Et nyt skoleår og hvor er det bare fedt. Det har affødt en masse refleksioner om ånd, liv og dermed også skoleliv. Jeg håber, at alle haft en skøn skolestart.

0   2

Hvorfor er så få lærerstuderende interesseret i politik?

Der var mange overraskelser på lærerseminaret, men den største og mest foruroligende overraskelse for mig, var det relativt lille antal elever på VIA i Aarhus, der interesserer sig for politik i deres fritid.

2   48

Folkeskolens forråelse

Som følge af skolereformen er det trygge og varme fællesskab, som den danske folkeskole med rette er blevet verdensberømt for, langsomt og upåagtet ved at blive forvandlet til et koldt, ekskluderende og forjaget sted.

0   12

Årets første matematik-fagteammøde!

Der er planlagt 8 fagteammøder for matematiklærerne i dette skoleår, og første møde gik med at tale om formen, planerne for året, vigtige indsatser og udfordringerne.

0   1

S-kandidat vil have LGBT-ambassadører i folkeskolen

Laura Rosenvinge (S) foreslår i anledning af Copenhagen Pride, at alle folkeskoler udnævner en LGBT-ambassadør i lærerstaben, som skal være med til at skabe en mere inkluderende folkeskole.

0   7

Frederiksens heksejagt er uklædelig

Folkeskolelærer om muslimske friskoler