Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Julesangen i opvaskestativet

Er der ét emne, der kan bestride kærligheden titlen som det mest beskrevne, må det være julen.

0   8

Respekt for lærernes tid

De digitale platforme er en hån

0   8

Er matematikundervisning demokratisk?

På en valgdag er det vel ok at overveje, om matematikundervisningen i virkeligheden er demokratisk.

0   3

En strøtanke

Om faglig udvikling

0   4

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Folkeskolens formål (folkeskoleloven)

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om folkeskolens formål (folkeskoleloven). Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

3   22

Ved vi nok om målstyringens konsekvenser?

Folkeskolen og uddannelsestænkningen er under stor forandring i disse år med indføring af målstyring, standardisering og dokumentationskrav. De nye styringsformer er lagt ned over hele skolen og rammer både elever og lærere, men ved vi egentlig nok om konsekvenserne af målstyringen. Hvad gør det ved elever og lærere, når man styrer med fokus på mål og den præstationskultur, der følger heraf?

0   1

læseindlæring

Læseindlæringen bør fra start koncentrere sig om at se og høre detaljer.

0   11

Slår ’public service motivation’ os ihjel?

Refleksioner over sammenhængen mellem motivation og grænseløst arbejde samt fagforeningens opgave og ansvar.

0   13

Der er brug for ny skolepolitisk alliance

Der er risiko for et yderligere skred væk fra den fælles skole, hvis den nuværende magtpolitiske konsensus om folkeskolen ikke brydes

0   7

Så sig dog noget, elev!

Jeg har tidligere ytret mig her på bloggen om, hvor frustrerende det er, når eleverne ikke tør sige noget højt i klassen. Faktisk har jeg ved flere lejligheder udtalt, at det nok er det allermest udfordrende ved at være engelsklærer overhovedet. Læs med i ugens indlæg og få mit bud på, hvad der kan være en løsning – i hvert fald for en stund.

0   17

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Skoleledelse og skolebestyrelse

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om skoleledelse og skolebestyrelse. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

0   3

Lærere skal insistere på at vide bedst. I hvert fald for en stund.

Lærere ved noget som er bedre end meget andet. Basta! Et dominerende vilkår i dag er, at et budskab ikke nødvendigvis er sandt, bare fordi det siges mange gange eller med store bogstaver. Lærerne skal tage ansvar for at sige dét, der kan tillægges større validitet.

0   4

Autoritetsfald

Lærerne har, som så mange andre, oplevet et fald i autoritet. Hvad skal der til for, at lærerne får autoriteten tilbage?

0   4

Demokratiets dag?

Kommunalvalget bliver i dag promoveret af en stor TV-paneldebat under overskriften: Demokratiets dag. Så brug din blyant, sæt dit kryds, men lad det ikke blive ved det. Der kommer nu 3 år, hvor en fornuftig dialog burde være mulig, inden der atter går genvalg i dagsordenen.

0   3

Hvad skal vi med folkeskolen?

Kommentar til torsdagens Debatten om den danske folkeskole.

0   2

EU set med unge øjne.

Gratis undervisningsmateriale bringer EU tæt på eleverne med spørgsmål om flygtning, Facebook og frygt for Rusland.

0   8

En god vidensproducerende læreruddannelse

Festtale til prisvinderne ved Lærerprofessionen.dk's prisfest 2017. Lad os lære af de gode eksempler - og skabe rammerne for, at professionsidentiteten og fagligheden kan blomstre på læreruddannelsen.

0   4

Spørg endelig

Når det gælder flygtningebørns vilkår og hverdag i nærområdernes flygtningelejre, kan det være svært at svare fyldestgørende på spørgsmål fra vores elever. Det kan en helt ny undervisningsportal nu hjælpe med.

0   5

Psykoedukation

Vi har brug for de skæve og krøllede hjerner, der bidrager til ny viden og en udvikling, som vores almindelige hjerner ikke evner, at tænke. Vi skal dyrke og styrke forskelligheden, den gør vores samfund stærkt.

0   24

Evidens, dannelse og undervisning

Festtale til Lærerprofession.dk´s 6. prisfest. Fagligheden i læreruddannelsen er til diskussion. Det er en vigtig diskussion, men skal ikke dækker over at mange bachelor- og diplomopgaver har en høj faglighed.