Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
3   28

Vi får ikke en god løsning i morgen

Enhedslisten og Dansk Folkeparti forlanger indgreb nu. Her og nu-resultatet kan kun blive skuffende. Men på lidt længere sigt bliver der nødt til at ske noget – ikke kun på sundhedsområdet

0   14

Hvad skal vi med idealer....

For 10 år siden stod jeg på Karl Johan i Oslo og blev overbevist om vores menneskelige forpligtelse til at bekæmpe umenneskelighed. Menneskehavet, talerne, sangene og Henrik Ibsen bed sig fast.

6   7

Hvad kan vi lære af sygeplejerskekonflikten

Der kan selvfølgelig læres meget, men to ting er især vigtige, at taget notits af:

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

1   23

Vita Andersen: Man kan ikke skaffe sig af med en ulykkelig barndom

Vita Andersen udgav i 1977 digtsamlingen ”Tryghedsnarkomaner”. Det er 1970’ernes klare og kontante stemme, der lyder i den digtsamling. Sjældent sælges digtsamlinger i så stort et oplag som ”Tryghedsnarkomaner” kunne sælges i. Jeg har samlingen, den kostede 35,40 kroner tilbage i 1977, og den er blevet læst. Dels på seminariet, hvor vi på danskholdet (kan jeg se på mine noter i bogen) har analyseret og fortolket digtene, der har titler som ”Sårspiseren”, ”Abort” og ”Ude og skide”. Det siger en del om indholdet. Et citat fra ”Sårspiseren” lyder: ”Mens pigen Adda med den ene hånd pillede sårrandende fra taljen af så blodet piblede frem hvor hendes cowboybukser havde strammet for at hun skulle se tyndere ud og puttede dem i munden og spiste dem sad pigen Bella og plukkede sin øjenbryn af en efter en…..”

0   20

Et kraftigt hurra for Dorte Karrebæk

I dag fylder Dorte Karrebæk 75 år - og et kraftigt hurra i den anledning er velanbragt. Tænk, at leve i en tid, hvor hun åbner øjne for så meget, der søger at putte sig!

0   10

Se, oplev og forstå verden gennem billeder

DR inviterer seerne med på kunstnerkoloni på Bornholm

39   4

Klimaforandringer af bibelske dimensioner kan være på vej

Klimakatastrofen og lærerne

0   8

Bowl!

Robotoversættelse fra dansk til engelsk.

1   8

’Coronaen har fået skovlen under Aalborgs skoleboder’…

Kost- og Ernæringsforbundet kritiserer lukningen.

0   10

Mie er mere end sin diagnose

... eller fortællingen om at lykkes som elev i folkeskolen imod alle odds.

16   19

Nej til pigeløn – ja til ligeløn!

Under dette rammende slogan er sygeplejerskernes strejke nu gået ind i sin 4. uge, og med få undtagelser ser det ud til, at de andre store offentlige fagforeninger har tænkt sig at lade sygeplejerskerne i stikken.

1   28

Duk jer … vejlederen kommer!

Da jeg gik i folkeskolen, blev man hentet i klassen, når man skulle til skoletandlægen. Der gik altid en gysen gennem klassen, når den hvidkitlede assistent bankede på døren og så på sin seddel – slap man med skrækken, eller var det nu…. Ikke ulig nogle af de nuværende elevers oplevelse, når vejlederen henter elever til individuelle samtaler…

1   28

Stol på de børn!

Hvordan introducerer man autonomi i en 6. klasse?

0   9

Til fods i de færøske fjelde

Det er ikke altid en fest. Sidst men ikke mindst gælder det, at det kan være ”tungt at gå op”, som der eksempelvis står om turen fra Gjogv mod Ambadalur. Når der står ”tungt”, så skal man forvente mange højdemeter på kort tid. Også i skolen må man til tider bide tænderne sammen og blot gå fremad. Ikke al lærdom får man gennem muntre indslag, man må slide for det, før man når frem til udsigtspunktet. (og ja, til tider er der så tåget, så man alligevel ikke ser noget, men så har man forhåbentlig andre og gode dage!).

0   8

Nye ord på Nyord

Den danske sommer byder på mange festivaler. Den 10. juli var øen Nyyord øst for Møn, rammen for en festival om ord. Det var 4. gang øen afholdt festivalen ”Ord på Nyord”.

0   46

Jens Bjerg er død

Han var folkeskolelærer, skolepsykolog, skolebogsforfatter, læreruddanner og forsker. Og et varmt menneske. Og så havde han en lillefinger med i forberedelsen af 1975-skoleloven

3   12

Skoleledelse – hvad er det for en størrelse?

Jeg savner nogle indspark med ledelsesperspektiv her i vores – læreres og skolelederes – fælles debatforum.

0   10

Religionsundervisning og hatecrime

De råbte »lortebøsse«, mens Samuel blev tævet ihjel  ”Var drabet på Samuel Luiz en homofobisk forbrydelse? Spiller religionsundervisning og ligestilling en rolle for accept?