Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
2   3

Indskolingslærere... hvor er I?

Er det virkeligt så få, der drømmer om, at undervise 1.klasser?

0   10

Faglig debat uden fag

Folkemødet er virkelig sjovt. Det er også hyggeligt. Det er faktisk en sød lille maggieterning af det politiske debatmiljø i Danmark – pænt og veltilrettelagt, men uden synderlig bid, når det kommer til substansen. Overordnede debatter om folkeskolen var der masser af, men det er som om alle har glemt, at skolens formål udmøntes gennem fag, hvor dannelse, demokrati og andre smukke begreber er omsat til afgrænsede skemapositioner med hver deres faglige habitus.

0   9

Tips og tricks til årsplanen i 8. og 9.

Skoleåret er næsten slut og sommerferien lurer lige om hjørnet. Mange af os skal til at se på årsplanen. Hvad skal man huske?

0   1

Før man drister sig til at opdrage et menneske, må man have opdraget sig selv til menneske

Vi kommunikerer følelser, stemninger og budskaber, og først når der er en overensstemmelse mellem det nonverbale og det verbale sprog, vil det være nemmere for børnene at forstå forældrenes kommunikation. Det er ikke hvad de voksne siger, men hvad de gør, som er med til at skabe læring og adfærdsregulering hos børnene. En god opdrager er en, der skaber overensstemmelse mellem sine ord og handlinger.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   1

Bæredygtighed i folkeskolen

Undersøgelse om bæredygtighed i folkeskole-regi.

0   10

Ordblind elev: Symboler hjælper mig til mundtlig prøve

Jeg fik sidste år med en stærkt ordblind prøveelev skabt et tekstoplæg i mundtlig dansk, som han kunne navigere i.

0   12

Al undervisning er utilstrækkelig

”Alle har ret til pissedårlig undervisning”, står der som slutbemærkning. Nej, vil jeg mene. Alle elever har ret til at blive så dygtige, som de kan. Det skal der stræbes mod. P.S. Og skal jeg endelig give et bud på noget, der kan betegnes som ”pissedårlig undervisning”, så er det, når lærerne får så ringe forberedelsesvilkår, at der undervisning ukritisk ud fra en læringsportal, hvor andre har valgt tekster, opgaver og organisation. Når lærerne i dansk lader børn læse bøger, som lærerne ikke selv har læst, så kan man tale om ”pissedårlig undervisning”. Det er en skændsel, når det sker. Her er ikke tale om undervisning, her er tale om en bogholdermentalitet, der skal sparkes over i småt brændbart

0   5

Sanktioner skader relationer

Ny lov forpligter skoler til at underrette ved 15 % ulovligt skolefravær i et kvartal  ♦  Vel nok de fleste socialrådgivere deler skolelederes erfaring med, at tæt samarbejde med eleven og forældrene er løsningen – ikke økonomisk sanktionering

0   7

Ægte kærlighed?

Og så siger man, at det ikke er så vigtigt, om man deler et ord i to eller ej.

0   11

Idrætsprøven og skader: Viljen baner vejen

Idrætsprøven kræver især samarbejde, tålmodighed og hårdt arbejde. Den enkelte er afhængig af sin gruppe – og gruppen afhængig af den enkelte. Derfor rammer det ikke kun den enkelte elev, men hele idrætsgruppen, når der opstår en skade kort før prøven.

0   0

Den Europæiske Sprogdag

Jeg minder lige om Den Europæiske Sprogdag, der afholdes d. 26. september 2019.

0   0

Folkemødedebat om ledelse og styring i folkeskolen

Kan databaseret ledelse gå hånd i hånd med tillidsbaseret ledelse - eller er de i modstrid med hinanden?

0   13

En hyldest til alle Annierne.

På mange skoler går der en tjenende ånd rundt – nemlig flexjobberne. På vores skole hed hun Annie.

0   53

Aula bør vente en postgang mere

Udskydelsen af Aula er yderst dårlig timing, men det vil naturligvis være endnu mere uheldigt at søsætte et projekt, der ikke er færdigt. Det vil dog næppe være færdigt i uge 43, og det vil derfor være en god ide ikke at tage Aula i brug før sommeren 2020. Der skal ikke være grus i tandhjulene, når så mange mennesker skal involveres.

0   0

Byg en billedbog

Faktaboks: Samarbejde mellem Blågårdens Bibliotek og skolen. Workshop hvor børns egne fortællinger bliver til bøger illustreret i mixed media.

1   11

Kære voksne

Jeg har fået lov til at dele dette indlæg fra en ung med særlige behov om hvordan det føles, at gå i skole hver dag.

0   22

Et overbygningshjerte smeltede i indskolingen

Et skoleår går snart på hæld. Eleverne er blevet undervist – viden, færdigheder, dannelse og venskaber er fyldt i deres rygsæk. For nogen et helt specielt skoleår, hvor nye græsgange blev varsomt betrådt i skoleåret begyndelse.

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks