Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   2

Støt vore elever i kampen for klimaet

Vores fagforening bør følge det tyske eksempel og opfordre lærerne til at tage ansvaret på sig og deltage i de verdensomspændende klimastrejker.

0   3

Artbooks til de kreative øvelser i billedkunst

I år er året, hvor både mine 4. og 5. årgang skal kastes ud i individuelle artbooks. Små kreative notesbøger, lavet af genbrugspapir og ellers kun er fyldt med små øvelser og kreative eksperimenter.

0   3

Hvor meget nyt er der i de nye naturfagslæseplaner?

De nye læseplaner for naturfagene har set dagens lys. Er der reelt sket ændringer, eller er det bare samme læseplan med nyere dato?

0   2

Går det helt ad helvede til?

Paradis, helvede, etiske dilemmaer og en ny novelle. Der er kommet et nyt gratis materiale, som jeg er nødt til at prøve af.

2   50

Da Anna faldt på knæ og gav op – Morten R: Er du klar? II

"Når nu de små dårlige beslutninger samler sig til den perfekte storm, så er det Anna, der bærer konsekvensen af betingelser og beslutninger, der er givet og truffet andet steds. Det er hende, der til rundbordssamtalerne skal fortælle, hvordan hun kan vende tilbage til variationer over mere af det samme, som gjorde hende syg. Selv om det var hendes bisidder, der redder hende fra en opsigelse, så kunne denne ikke ændre meget ved hverdagen og vilkårligheden i hverdagen."

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   1

Kunsten at kunne sekventere

Jeg har lige været på rigtig fin kajaktur, hvor vi både var en samling erfarne roere, og nogen helt grønne. Dermed var der også lagt op til, at komme med gode teknikråd til kajakroning. Jeg kom i den anledning til at tænke på, at man ikke skal ville for meget, på alt for kort tid når man underviser. Jeg har som andre også somme tider glemt at dele undervisningen op i mindre bidder i en given rækkefølge. Altså at sekventere undervisningen. For det er faktisk en kunst. Photo by SeeDJan on Reshot

0   101

Støtte til Dorte Langes kandidatur

Et stort flertal af Københavns Lærerforening bestyrelse anbefaler Dorte Lange som næstformand i Danmarks Lærerforening!

1   6

Hvilket ansvar pålægges børnene af de voksne ved at ”undervise” i LGBT?

Det kunne da være fantastisk, hvis børn måtte få lov til at være børn.

0   7

Kommunikation til tosprogede forældre

Tosprogede elever har naturligvis tosprogede forældre. Selvom disse er ligeså forskellige som deres børn, er der alligevel nogen fællestræk, man med fordel kan tænke på, når man har kontakt med hjemmet.

0   83

Er jeg stadig indebrændt?

Før ferien fik jeg en hård medfart fra en socialdemokrat. Det gav anledning til nogle tanker om manglende forståelse for min oplevelser i 2013. Jeg oplevede også at blive irriteret over kommentaren "I skylder os stadig en månedsløn!" Det var bare i den anden grøft. Er jeg stadig indebrændt?

0   8

Sparre med i stedet for spare på tysk

Kan man lære et sprog digitalt? Det ville være dejligt, men det er kun de færrest forundt at gøre så. At lære sprog er en analog proces. Vi lærer ved at huske ting i kontekst og sammenhæng, ved at prøve sig frem og lære af sine fejl og ved lytte til korrekt gentagelse af ord og vendinger i læringsrummet. Det er kort fortalt principperne bag de nye læseplaner og undervisningsvejledninger for tysk, der vægter kommunikation over korrekthed.

0   2

Årsplan – tag det du kan bruge.

Madkundskab er på programmet for både 5, 6 og 7. klasserne i år. Eleverne skal have 60 klokketimer på alle tre klassetrin. Men fordelingen af de samme timer kan laves på flere forskellige måder.

0   8

Fra Guldhornene til Yallahrup Færgeby - uden hoved og hale

Det Danske Sprog- og Litteraturselskab har her i august udgivet bind 3 af Dansk sproghistorie, men den mangler struktur og retning

0   16

Intro-samtale i idrætsfaget danner fra start fundament for kulturen

I år har jeg fået en ny klasse til idræt – en 8. klasse. Vores første idrætstimer handlede i sidste uge ikke blot om årsplan og indholdsområder, men i lige så høj grad om vigtigheden af at vi alle er forskellige. Om at alle skal tage bad efter idrætstimer, om at menstruation ikke udelukker at have idræt – og at der skal være plads til alles niveauer.

0   15

Så må vi klare os med Google Translate

Vi kan ende med at blive en nation af fremmedsprogs-zombier, der kun kan klare os med et dårligt oversættelsesprogram.

0   8

Viser min søn dig respekt?

Fra min tid som underviser af tosprogede børn og mine samtaler med disses forældre fra mange forskellige kulturer har særligt én ting slået mig hver gang. Det vigtigste for disse fædre og mødre er ikke trivsel, testresultater eller ugeplaner, men graden af respekt deres barn viser mig som lærer.

0   18

Relationspædagogik

Vejen til gode relationer

6   0

Guide til Skoleleder og Skolelærer.

Skole Start 2019 er det først år, hvor den nye lov om psykisk vold, er trådt i kraft, derfor har vi skrevet denne guide til skoleledere og lærer , så de kan blive faglig klædt på til at hjælpe Børn som bliver udsat for den psykisk vold.

0   36

En tutor er en vejleder, en beskytter og en vogter – og en rollemodel

Det er hvert år fantastisk at se, hvordan tutorerne (der er udvalgt blandt mange ansøgere) virkelig viser, hvad uddannelsen også har bidraget med – udover den faglige ballast, de har med sig. Gennem hele introforløbet viser de sig som rollemodeller for lærerstuderende, og det er på alle måder en succeshistorie, der udspiller sig hver år. Der er tre områder, hvor de i særlig grad markerer sig:Skulle man have sine bekymringer på folkeskolens vegne, så kan det være meget, meget beroligende at vide, at der uddannes mange nye lærere, der virkelig har lyst til at tage ansvar. Og som magter at forvalte dette ansvar.

4   164

Den der tier, samtykker, Claus Holm

DPU’s leder, Claus Holm, var kun tre dage om at nedlægge Alexander von Oettingens nye professorat i pædagogik. En stilling Holm selv netop havde meddelt, at von Oettingen havde fået.