Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   7

Ferie og tid til egenomsorg

Uanset vejret så kom ud og nyd naturen – det er gratis og det er godt

0   11

Gert Biestas frontale angreb ….

….på traditionel forskning i pædagogik

0   5

Noget om sosu-helte og deres undervisere

Stort skulderklap til vores elever

0   2

Polis - nyt tidsskrift for samfundsfagsdidaktik

Tidsskriftet Polis skal være forum for udvikling af samfundsfagsdidaktikken fra grundskole til universitet. Det første nummer er udkommet i foråret 2020

0   9

SNYDT !

Øv, mine elever og jeg blev snydt. Nedlukningen forhindrede at vi kom til mundtlig prøve i tysk. Og jeg mistede chancen for et pejlemærke.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   9

Lad ingen stå og spilde tid i skumle skammekroge

Det kunne være glædeligt, om man i folkeskolens undervisning kan fortsætte undervisningen med de gode erfaringer som afsæt. Det er godt når man kan: Give mere plads til alle, og når meget mere undervisning foregår udendørs. Det giver bevægelse, det giver et sundt læringsmiljø. Fortsætte samarbejdet med museer og naturskoler og udnytte pladsen i kulturinstitutionerne (idrætshaller, kulturhuse med mere) Få en hverdag med færre ”skemaskift”, så der er lange dage med samme fag. Det giver plads til fordybelse, og det betyder også, at der skal tænkes anderledes om undervisningen, når den har længere forløb. Udnytte de digitale muligheder, der ligger i digitale instruktionsvideoer, ”skype”-kontakt til elever, der på en eller anden måde ikke kan være til stede, og når flere møder bliver afviklet digitalt. Huske, at man lærer sammen. Man bliver dannet og uddannet i et fællesskab. Det er altid det vigtige. Det var ”klassen” og det mere eller mindre påtvungne fællesskab i den overskuelige klasse, som alle elever savnede.

2   16

Konkurrence skaber manglende trivsel i klassen

Indbyrdes konkurrence stikker nemlig dybere end vi tror, og påvirker hele klassen.

0   2

Når fagligheder mødes og skaber kreativitet

Litteratur mellem medier i Tingbjerg

0   6

Skolegårdsbænkesnak

Når vi sidder der på bænken i skolegården, så går snakken om alt og intet. Filosoferende, vi undrer os og kommer med nye spørgsmål. I tiden fra påske har mit team haft alle gårdvagterne, fordi årgangene holdt forskudt frikvarter, så der har også været tid til en snak.

8   92

Bondo er tavs - tempus fugit.

Vi skal i gang NU; hvis vi ikke får stillet krav, så kan vi intet brugbart opnå til OK21. Så bliver det bare endnu en demotiverende overenskomstforhandling i defensiven.

0   6

Vil du være med til at dele din undervisning i madkundskab?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Andet år 5 årgang er med. Der er brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

0   2

Venskaber på tværs af etniciteter

Er der udfordringer med at at få børn på tværs af etniciteter til at lege eller interagere sammen?

0   3

Afgangsprøver i dansk for specialklasseelever

Det at føre til eksamen i specialklasserne, er noget der er vigtigt. De unge mennesker skal ikke afskæres muligheden for at komme ind på en ungdomsuddannelse.

5   51

Jobsøgning som lærer - mine erfaringer

Jeg har fået nyt job. Jeg skal stadig arbejde i folkeskolen, men bare tættere på min bopæl. Og selvom jeg glæder mig til nye udfordringer, ser jeg også tilbage på en noget hektisk og ikke mindst tankevækkende tid med jobsøgning.

0   5

Vil du være med til at dele din undervisning?

Næste skoleår byder på nye afgangsprøver i de praktiske valgfag. Og en ny årgang der skal undervises i håndværk og design. Der er (mere end nogensinde, fristes jeg til at sige) brug for, at vi giver hinanden en håndsrækning, og deler vores undervisning.

0   1

Verdensmål på spil. Lige til årsplanen og alle kan være med

Brætspil til undervisning bringer FN’s verdensmål tæt på eleverne. Det er underholdende og alsidigt, og man spiller for at vinde.

1   49

Hvad kan man købe for 275 mio.?

"I kommer til at mærke, at Danmark har fået en socialdemokratisk undervisningsminister." Ja, den socialdemokratiske et-parti-regerings holdning til lærerne er tydelig på alle områder.

0   4

Inklusion og specialklasselærere

Spændende interview i politiken søndag under overskriften "Jagten på den rigtige løsning i landets klasselokaler".

1   1

Vil nedlukningen føre os til en bedre skole?

Vi står nemlig med en enestående chance at gentænke den skole, som vi havde og finde en ny form med bedre indhold

1   11

Red dig selv, og kom ned fra det kors!

Bibelselskabet gør i denne tid reklame for den nyoversatte og lettere tilgængelig udgave af Bibelen. Bibelen 2020 er ganske rigtig lettere at læse end forgængerne, men i mange tilfælde er barnet røget ud med badevandet.