Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Vil du være én af pilotklasserne til Verdensmål 12 i madkundskab?

Nu har jeg igen læst bogen om Verdensmål 12 om ansvarlig produktion og forbrug, som lærer, lektor og madanmelder, Helle Brønnum Carlsen har skrevet til madkundskab i folkeskolen. Bogen sætter fokus på den bæredygtige mad og fødevarer, og er overskuelig, med masser af baggrundsviden, opgaver og holdninger.

0   3

Lykken findes - også uden en akademisk uddannelse

Der er behov for et opgør mod akademiseringen af vores uddannelsessystem, hvis vi i Danmark fortsat skal have gastronomi og hoteller i verdensklasser. Selvransagelsen begynder hos os forældre og i folkeskolen. Måske skal vi som forældre – og som samfund - tænke vores børns lykke på ny. Måske vi står over for et paradigmeskifte?

0   1

At være sammen med sit barn på en god måde, hvad vil det sige?

En håndsrækning til forældre... (og måske til dialoger mellem skole og hjem?)

0   15

Idræt kan som fag noget, ingen andre kan...

Idrætsfaget kan noget helt særligt, som mange af de andre fag ikke kan mestre på samme måde. Det oplevede jeg med 7. årgang i fredags, hvor en særlig form for samhørighed opstod.

0   3

Microsoft tilbyder forslag til mere inkluderende sprog

Verdens mest udbredte tekstbehandlingsprogram, Microsofts Word, tilføjer i efteråret 2019 en funktion med titlen Ideas. Programmet har til formål at give brugerne ideer til at formulere sig mere hensigtsmæssigt. Programmet er allerede blevet skældt ud for politisk korrekthed, men måske har Microsoft alligevel en pointe.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

2   9

Noget om frikvarterer og gårdvagter

Hvornår føler du dig allermest levende?

0   5

Data-dannelse

"Må Emma gå på pigetoilettet, selvom folk synes, hun ligner en dreng?"

0   3

Sortesøen og andre sagn i smukt sprog

Det er fremragende med den slags fortællinger, der overrasker. Som læser forventer (og ønsker) man at de skyldige rammes af en velfortjent hævn. Man venter, at det går de modige og arbejdsomme hovedpersoner godt i livet, men det sker ikke. De bliver myrdet, de brænder inde, og de taber kampen mod tilværelsens tilfældige skalten og valten med liv. Det er fortællinger, der må tales om. Man kan diskutere, hvad der retteligen burde være sket? Man kan diskutere, hvad hovedpersonerne kunne have gjort, hvordan ville forskellige samfund reagere og er der forskel på velfærdsdanskernes liv og disse fortællingers liv?

2   2

Billedkunst valghold 7. klasse...here we go!

Resultatet bliver, for de flestes vedkommende, at tegningerne ligner, kruseduller fra kladdehæfter, eller noget de kunne have tegnet på et penalhus.

1   3

Er du træt af klimadebatten?

den 20. september er der erklæret global skolestrejke og den bliver fulgt op i Danmark fredag d. 27 september med "Break for Climate". Men er der ved at brede sig en mæthed med klima demonstrationer?

0   1

ETwinning - besværligt eller berigende?

ETwinning? Hvad er det? Det spørgsmål vil man desværre kunne høre på mange danske skoler. Hvor det i store dele af Europa er udbredt og anerkendt (ofte prestigefyldt) at arbejde med eTwinning, er det flere steder i Danmark nærmest ukendt.

0   13

Hvad er teknologiforståelse?

Vi taler om teknologiforståelse. Men vi er ikke enige om, hvad vi taler om. Det er i nogle sammenhænge blevet til læringsplatforme og kommunikationsværktøjer. Så er det meget let at tale forbi hinanden, når vi taler om teknologiforståelse.

1   48

Fra Folkeskoleforældre: Kære Børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil

Velkommen til. Du træder ikke ind på et for dig nyt område, men med en ny rolle. Som ansvarlig for vores børn og undervisning, endda en utrolig vigtig rolle. Med direkte betydning for over en million af vores borgere. Med indirekte betydning for hele Danmark. For nutiden og fremtiden. Vi er sikre på, at du har gode intentioner. Foreningen Folkeskoleforældre, der er stiftet i 2014 og har knap 2.000 medlemmer, vil gerne bidrage til, at de intentioner kan bruges til det gode. For vores børns skyld. For barndommen kan ikke gøres om.

0   2

Inklusion, æstetiske læreprocesser og konflikter

Forebyggende indsatser

1   34

Kejserens nye klæder V2.0

Er der behov for at vi bliver mere kritiske over for den teknologiske strømning. Og har vi i det hele taget behov for så meget plastik, så mange dimser, og så meget teknologi i børnehøjde?

0   5

Broderede bogmærker.

Inspiration til det første bløde forløb i håndværk og design.

0   5

Kæmper du for mig - kæmper jeg for dig!

For nylig deltog jeg i et arrangement for lærere fra Øresundsskolens Faglige Klub, aktive pædagoger fra BUPL Sydøst og aktive 3F Sceneteknikere ved Det Kgl. Teater. Den røde tråd ved arrangementet var det faglige sammenhold på tværs af fag. Alene kan vi en del, sammen kan vi meget mere. Anja Lund Wollesen, næstformand BUPL Sydøst, holdt en tale om OK18, hvor kaffevognen var omdrejningspunktet, og jeg holdt en tale om mine tanker om fagbevægelsens sammenhold.

1   6

FIF til tyskundervisningen

Der er mange gode måder at lære tysk på. Skulle man alligevel have brug for endnu et godt fif, så er netop FIF svaret. FIF står for ”Faget i faget” og jeg foreslår at bruge denne nyopfundne danske (og tyske) forkortelse synonymt med begrebet CLIL (Content and Language Integrated Learning). Når interessen for substans og indhold er tilstede og videbegærligheden derved vækkes, nedbrydes sproglige barrierer og skabes der sprogkundskaber der som en ekstra nøgle kan åbne flere og flere døre mod nye horisonter. Mit anderen Worten: Unterrichtet mit Pfiff (FIF), dann habt ihr Deutsch im Griff!