Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   2

Fyr eleverne - og ansæt dem igen

Et virksomheds-forløb, der kan bruges til en emne/faguge i udskolingen.

0   0

Undervisningsmaterialer om klima

Hvad bruger man? Hvad kan anbefales?

0   0

Håndværk og design i det fri

Man kan sagtens flytte undervisningen ud i naturen.

1   5

Tanketræet. 3a.

Nogle børn kaldes udsatte, andre føler sig indsatte. Hvad er det for menneskelige værdier, der er i spil, når vi taler om henholdsvis mangfoldighed og inklusion? Og hvad kan de være dygtige til at bære?

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   2

Kan skolen løse to store samfundsproblemer i ét hug?

Vi har såkaldte ghetto- og integrationsproblemer og mangler samtidig håndværkere, teknikere og IT-folk. Måske kan p-tech skolemodellen løse begge problemer?

0   1

Kære Konfirmand

Store Bededags ferien er den store konfirmationsweekend. Her er mine 10 bud til dig

0   3

Prikken over i'et - når billedkunstundervisningen rammer plet

Jeg ser pletter, prikker og runde mærker alle steder. YAYOI KUSAMA - she's the bomb!

0   1

Få gratis inspirationshæfte til H&D i indskolingen.

Det er en god oplevelse, at undervise de mindste i håndværk og design. Men det kan også være en udfordring, da eleverne bare ikke er særlig store. Og nu da det er vedtaget, at 3.klasse skal have det praktiske fag, har jeg samlet mine erfaringer og forløb i et gratis inspirationshæfte, som du kan hente nederst på siden.

2   5

Replik fra Claus Holm: DPU har styrket forskningen i skolefagene

DPU er blevet mødt af kritik for at nedprioritere forskning i skolefag og efteruddannelse af lærere. Indholdet i kritikken er faktuelt forkert og bagudskuende. Virkeligheden er, at DPU har styrket forskningen, skriver leder af DPU, Aarhus Universitet, Claus Holm her.

2   33

Halfdan, hottentotterne og hysteriet

I dansk børnelitteratur skriver man rask væk om død, savn, sorg, misbrug, aborter og klimakrise, men man må ikke længere sige ”hottentot”. Ordet er fjernet fra ny Halfdan Rasmussen- udgivelse. Det kræver en forklaring.

5   87

Hvor er demokratiet i DLF?

Jeg har i en længere periode været frustreret over vores demokratiske processer i det som – burde være – Danmarks vigtigste fagforening. Vores forening, vores medlemmer og vores samfund har så meget til fælles at vi må og skal værne om demokratiet i foreningen, for også at kunne udvikle det i vores virke. Formandens seneste udmelding har fået bægeret til at flyde over for mig.

0   3

Knud Illeriis og Jonas Wergeland - og femten teorier om læring

Læringstrekanten holder fortsat, når jeg som underviser ser på studerende og elever og kolleger: Vi skal have en drivkraft, for at få lært et bestemt fag. Der skal være mening med det, vi skal lære, og det skal være muligt at mestre udfordringen. Så nemt forklarer Knud Illeriis, hvad der er afgørende for læring.

1   4

Vi har lidt tid inden frikvarteret, så kan I lave noget om forholdsord

Gennem et år har 14 forskere undersøgt, hvordan grammatikundervisning praktiseres på landets skoler Et fund er, at undervisningen kan tage karakter af tidsudfyldning. Lærerne er enige, men efterlyser inspiration til en anden form for grammatikundervisning. Nationalt Videncenter for Læsning spurgte tre medlemmer af forskergruppen: Kristine Kabel, ph.d. og adjunkt på DPU, Lene Storgaard Brok, ph.d. og videncenterleder, samt Mette Vedsgaard Christensen, docent ved VIA, om, hvordan det kan være, at grammatik i ”pauser” ikke styrker elevernes grammatiske kompetence, og hvad der kendetegner en god grammatikundervisning.

1   139

For den velforberedte er eksamen … et skafot

En åben klage til undervisningsministeriet

0   3

De lærerstillede spørgsmål vol 2

Hvad skal de lærerstillede spørgsmål kunne?

0   7

Paula, p-tærter og praktik - velkommen til Varde.

Modig og engageret 12-årig tysk skoleelev kom til Varde, blev privat indkvarteret og var i praktik på Sct Jacobi Skole samt Brorsonskolen i 2 uger.

0   4

Vores uddannelse vores valg

Lærerstuderendes Landskreds kæmper sammen med Elev- og StudenterBevægelsen og Fagbevægelsens Ungdom for at sætte uddannelse på dasordenen under valget.