Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Den Danske Sprogkreds´julekalender den 8. december

Ordet røv er et af de mest frekvente ord i det danske sprog i dag, og udtrykket røvsyg vurderes som uformelt talesprog af Den Danske Ordbog.

0   1

Brug for flere typer af faglige test

De seneste PISA-resultater er landet, og i kølvandet herpå diskuteres testenes kvalitet. Men diskussionerne mangler ofte blik for, at der er behov for forskellige typer af test afhængigt af, hvem målgruppen er: det politiske system eller lærerne og de enkelte skoler.

0   0

Penge gør det ikke alene

Folkeskolen får med den nye finanslov tilført flere penge, og det er hårdt tiltrængt, men der er i høj grad også brug for, at man lytter til lærerne og stoler på deres professionelle dømmekraft.

0   5

Kan jeg få en test?

Vi har de seneste år fået en måle- og vejekultur i skolen. Voksenlivets karriere starter i folkeskolen, stedet hvor vi bare vil danne hele mennesker. Vi angriber eleverne med nationale test og UPV og de reagerer naturligvis.

0   1

Tysk er meget nemt……..

Man stabler en masse verber op til sidst i sætningen - og sådan er det hele vejen igennem.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   7

Vi kan ikke være bekendt, at unge ikke får ordentlig uddannelsesvejledning

Ligesom december er højtid for julehygge, var november på landets skoler højsæson for uddannelsesparathedsvurderinger. I en tid, hvor der stilles større og større krav til unge, er det mig en gåde, at vi som samfund i det mindste ikke sørger for, at de får en ordentlig uddannelsesvejledning.

0   7

Hvorfor lyder det bedre at sige fugl og fisk end fisk og fugl?

Den danske Sprogkreds´julekalender den 7. december

9   55

Nødråbet fra de københavnske lærere

Enhver kan se, at det her går ikke længere. Den antiautoritære tilgang, der for 50 år siden var ny og revolutionerende i opgøret med den sorte skole, er stivnet i en ortodoksi, der ikke kan lede os ud af uføret. Men der findes ikke nogen snuptagsløsninger her. Vi må overvinde ulysten til røre ved uroproblemet, tale åbent om det og grave dybt i forsøget på at finde nye veje.

2   6

Teach First

Har vi fundet løsningen på lærerrekruttering og social arv?

0   8

Vil vi se en modreaktion?

Teknologipagten er i mine øjne en giftig cocktail og komplet forfejlet, hvis den skal få børn og unge til at interessere sig for STEM. Kommer vi til at se en modreaktion fra lærerne?

0   15

Pisa 2018 – Tilbagegang i naturfag og hvad så?

Drøje hug i medierne – endnu engang til naturfagene. Vi er konstant i vælten. Fonde og erhvervslivet har om nogen brug for vores elevers viden. Eleverne har selv brug for denne viden for at blive livsduelige. Og 9 point i PISA – hvad betyder det egentligt?

0   3

Se julestjernene på observatoriet

Traditionen tro kommer her fra en opfordring til at gå på opdagelse i julemånedens mange særlige åben skole tilbud. Årets julekalender på DR1 foregår i byen Brorfelde på Sjælland. Her ligger et observatorium, og det er det helt rigtige sted at gå hen, hvis man vil pirre til børnenes drømme, fantasi, forundring og magiske oplevelser.

0   13

At blogge og dele....

..og have meninger!

0   3

Hvad bliver der mon af de ikke-uddannelsesparate?

Hvert år i 10 klasse er der elever der bliver vurderet ikke-uddannelsesparate ved den endelig parathedsvurdering - og det er ikke en let vurdering, hverken at afgive eller at tage imod. Denne blog handler om en af disse unge, som jeg af mere eller mindre tilfældige årsager stadig kender her 5 år efter denne vurdering - og jeg priser mig lykkelig for, at jeg kender hende stadigvæk, for hun har lært mig meget - om at være en god vejleder, men også om at uddannelsesvalg tager tid - og at vores vejledning, på trods af vurderingerne, kan gavne de unge på sigt.

0   2

Juleaktiviteten jeg altid vender tilbage til

Kender I det med, at der altid er en aktivitet, som I vender tilbage til? Den er sikkert meget banal, men måske er det derfor, den fungerer så godt, at du bruger den igen og igen? Jeg vil her dele min ’slår-aldrig-fejl juleaktivitet’, og så håber jeg, at der er nogle af jer, der kan blive inspireret og måske selv bruge den i jeres klasser her i december måned.

0   4

Den Danske Sprogkreds´julekalender den 6. december

Udtrykket "at bøje noget" i neon rummer elementer fra vidt forskellige traditioner.

0   3

Kysymys! Finsk er et nemt sprog.

Når man læser sig ind på et andet sprog, så bliver man opmærksom på sit eget. Dansk lyder jo enormt let og indlysende for en dansker, mens det for alle ikke-danske er et rødgrød-med-fløde-og-kartoffel-sprog. Det er således ikke for at blive flydende finsktalende, at det giver god mening at se på gloser og grammatik i det finske sprog. Det er først og fremmest for at se det fælles og det forskellige i to sprog. Finsk har en anden sprogstamme. Hvor dansk tilhører den indo-europæiske sprogstamme, så tilhører finsk den uralske sprogstamme.

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen