For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.
OPRET PROFILIda Maria Rendtorff har skrevet flere bøger, der er i genren ”young adult”. De unge voksne. Men det er en genrebetegnelse, der blot bør være vejledende. Bøger, der har unge som hovedpersoner, kan altså med fordel læses af såvel unge voksne som ”voksne-voksne”. Der er mange ungdomsbøger, young adult-bøger, hvor målgruppen er langt bredere end ”unge voksne”. Forfattere som de danske Sarah Engell, Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved kan læses med stor glæde af alle aldersgrupper. Det gælder også de ikke-danske, hvor Patrick Ness, John Green, John Boyne og Adam Silvera er gode navne at gå efter.
Skolerne og museerne er lukkede, men eleverne kan stadig opleve kulturarv hjemmefra. Jagten på Fortiden har udviklet en guide med små herregårdshistoriske øvelser, der kan gennemføres af skoleeleverne hjemmefra som et supplement til fjernundervisningen.
Venstres krydsermissil modtager undskyldning fra biografgængere
Knapt er politikerne blevet enige om at detailstyre indholdet i skolens undervisning mindre, før de konservatives uddannelsesordfører Mai Mercado foreslår endnu en kanon - nu om kristendom. Det er ikke godt.
Jeg græd i tirsdags. Jeg græd, fordi jeg var flov. Jeg havde netop råbt ad mine bonuspiger. Og jeg græd, fordi jeg var stresset. Og afmægtig. Og fordi jeg ikke orkede mere hjemsendelse og fjernundervisning. Dagen efter kom pressemødet med tre ugers forlængelse. Og så græd jeg lidt igen.
-endelig sætter nogle af hverdagens frontkæmpere i velfærdsdanmark foden ned
Alle medlemmer af Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune roser og anerkender lærere, pædagoger og andre ansatte for indsatsen under coronakrisen. Jeg er lærer på en københavnsk specialskole og vil gerne sige tak for roserne. Samtidig vil jeg gerne stille spørgsmålet: Kan der gøres mere?
”Jeg er meget overrasket over, hvor gode eleverne i 4. klasses er til at huske alle de forskellige ting, de skal huske til Google Meet og tidspunkterne, hvor vi skal mødes.. Det er sejt.” Sådan lyder et af udsagnene fra en af de lærerstuderende, hvor første praktikperiode nu foregår på GoogleMeet. Det går altså rimeligt. Eleverne får så megen ros for deres vilje til at få det til at lykkes. Stor ros til alle de elever, der også har overskud til at tage studerende ind i online-skolen, - og dermed være med til at give alle en skoledag, der giver mening.Praktiklærerne er SÅ gode. Alle ville hellere være "in real life" - men det går.....
Storm står alene på gangen og kigger i sin telefon. Han forlod klassen midt i timen og smækkede med døren, da en af de andre råbte, at han spyttede. Klasselæreren har været henne og tale med ham, men er gået igen. Jeg stiller mig ved siden af ham. - Må jeg spørge dig om noget? ”Mmm…. okay. Hva’ vil du”?
Sang, dans og bevægelse gør godt – gør det gerne derhjemme ikke mindst i denne lorte tid.
Muligvis ej et debatindlæg, men blot en konstatering af tingenes tilstand.
Eleverne har det svært, og vi er pålagt - med rigtig god grund - at være ekstra opmærksomme omkring elevernes trivsel - og den opmærksomhed har førsteprioritet.
Vold er dybt skadeligt og skaber en følelse af værdiløshed hos barnet, men hvad stiller man op, når mistanke om vold opstår? Det giver psykolog Helena Lund en række bud på her.
Det kan ikke være rigtigt, at danske lærere skal frygte for deres fysiske sikkerhed. Og det kan heller ikke være rigtigt, at vi skal bøje nakken og acceptere at undlade at vise Muhammed-tegningerne i relevante undervisningssammenhænge af frygt for terror. Noget må gøres. Her er et konkret forslag.
Danmarks Billedkunstlærere mener at valgfagsprøverne til maj/juni i de praktiskmusiske fag bør aflyses.
De 15 % vendt om - altså 51 % er tallet for de skolelærere, som oplever vold og trusler. Sådan kan tal jo bruges til meget - og her skal de bruges!
De elever der i folkeskolen tænker på en erhvervsuddannelse, har efter end uddannelse gode muligheder for at komme ud i den store verden bagefter og komme i dialog med unge fra andre verdensdele. Her kunne der rejse sig følgende spørgsmål: Har unge elever på erhvervsuddannelserne i Kenya en mere bæredygtig tankegang end danske erhvervsskole elever? Kan unge fra Danmark blive inspireret af unge i Kenya, når det handler om at se sin egen uddannelse i et mere bæredygtigt perspektiv?