Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Fokus på Tyskland

Nationalmuseet sætter fokus på Tyskland i forbindelse med 30-året for Berlinmurens fald og det dansk/tyske venskabsår 2020.

0   7

Religionskritik og kritik af religion i religionsundervisningen – en forudsætning for demokratisk dannelse

Vi er vant til en positiv diskurs om religion i Danmark, fordi vi vil være åbne og tolerante. Men tør vi ikke italesætte negative aspekter ved fænomenet, som der er tendenser til i samfundsdebatten og i klasselokalet, undergraver vi demokratiet nu og i fremtiden. At lære at debattere og kritisere konstruktivt og at tåle at rumme andre synspunkter end sine egne, er afgørende for udviklingen af medborgerskab og demokratisk dannelse i en globaliseret verden og multikulturel virkelighed. Derfor skal vi undervise i og med religionskritik.

0   12

Aula-agenter?

Måske er det sortsyn? Måske er det manglende indsigt? Men jeg savner en debat om, hvad er det, vi skal gavne børnene med i Aula?

0   4

Feed back om Aula efterspørges

Aula er åbent, og er alle bekymringer berettiget, eller er det bare en storm i et glas vand? Erfaringer efterspørges.

3   0

OM LÆRINGSPARATHED OG RELATIONSARBEJDE

I DAG KL. 11.05 -12 PÅ RADIO 24SYV I UDSENDELSESRÆKKEN FORÆLDREINTRA.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   0

Sprog bygger bro

En spændende konkurrence for fremmedsprog i grundskolen i NCFF-regi

1   41

Samfundsødelæggende kritik fra Kraka og Egelund

Der er ingen grænser for opfindsomheden, når man skal tilsvine danske lærere. Nu er den gal igen. Denne gang bruger man tal fra 2012 til at nedgøre lærernes faglighed. Og giver Egelund spalteplads igen igen. Det er det rene vanvid.

0   1

Feriekoloni med musik 2020, hvad har københavnske skolebørn brug for?

Københavns Lærerforening, som årligt afholder feriekolonier for 3000 københavnske skolebørn forskellige steder i Danmark, vil i sommeren 2020 som noget nyt tilbyde to musikkoloniuger. Kolonien er under planlægning og vi ønsker inputs til aktiviteter. Hvordan vil DU prioritere 25 timers musikaktivitet på en uge?

0   10

Deutschstunde

"Vi giver jer Tyskland tilbage" og en tysk film.

0   5

Glæden ved Go Gaming, CS:GO

”Ace, Aim, Anchor, Assist, QWPer, Call-outs, Clutch, Deagle, Defuse, Eco.-runde, Entryfragger, Flashbang, Frag, GG, HP, IGL; Kit, Lurker, Major, Minor, Molotov, Nade, Pistol-runde, Smoke, Strat, Support.” Hvis disse ord og forkortelser forekommer indlysende og giver gode billeder på nethinden, så er man sikkert en rutineret spiller af computerspillet Counter-Strike. Hvis man ikke begriber noget af fagordene her, så kan man blive klogere, hvis man læser serien om ”Go Gaming”, der handler om fem gutter, der spiller på samme CounterStrike-hold.

0   5

Åben døren til dit klasseværelse! Vi tager intet fra dig og dine kolleger

Nærmer brugen af frivillige skolevenner i folkeskolen sig social dumping? - således som lærer Stina Egedius Miller skriver i Skoleliv (Politiken). http://skoleliv.dk/7407833

0   11

Hovedstyrelsesvalg 2019

Jeg stiller op som kandidat i valggruppe 2

9   63

Danske lærere er SUPERlærere

Hvad har Berlingske, Niels Egelund og Anders Bondo til fælles? De ved åbenbart ikke meget om at være lærer eller om læreruddannelsen. Det er tydeligt i dagens artikel i Berlingske, hvor Egelund og Bondo tryller med uvidenhed og politiske tricks for at få egne ønsker igennem.

0   12

Tanker i anledning af et vederstyggeligt ord

Lærernes dag blev fejret på Christiansborg med konferensen "Sammen om ledelse". Her blev vi præsenteret for begrebet lærerlederskab, der virkelig ligger dårligt i munden og skurrer fælt i øregangene.

0   8

I et godt klima. 2

Det kan være svært at finde sin plads i en verden, der er ude af balance. Kloden gynger, så hvordan kan vi give børn muligheder for at finde et ståsted.

0   1

Økonomiundervisning – mellem natur- og humanvidenskab.

VI har brug for en ny og bredere forståelse af samfundsfagets økonomiundervisning, hvis vi ikke ønsker at videreformidle fejlagtige neoklassiske opfattelser af økonomi der bliver præsenteret i skolens læremidler.

0   7

I et godt klima. 1

Konventionen om Barnets Rettigheder fylder 30 år. I samme periode har mange voksne og institutionerne oplevet et øget pres. Så hvordan kan børnene få et ordentligt klima at have deres rettigheder i?

0   4

Hvor bliver du af?

Det står klart! Sommeren 2021 føres de første elever op i den obligatoriske valgfagsprøve i madkundskab! Det er helt fantastisk og vidunderligt. Men også lidt skræmmende for nogen... For hvad indebær det egentlig? Det vil Foreningen for Madkundskab gerne hjælpe med, at løfte sløret for...

0   3

Et indslag i kulturnatten

Foreningen for Madkundskab var budt med som aktør v/Børne- og Undervisningsministeriets arrangement under Københavns Kulturnat, fredag den 11. Oktober 2019. Bæredygtighed var det overordnede tema.

7   10

Folkeskole eller fri grundskole - hvad handler det om?

Flere og flere forældre vælger friskolen til deres børn og vælger dermed også folkeskolen fra. Sådan har det lydt igennem flere år, og det har føget med bekymringer om stigende ulighed og polarisering og alskens tal på eleverne og forældrene. Men måske handler det i virkeligheden om noget andet?