Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Hovedstyrelsen skal sikre en nødvendig fornyelse

Den nye Hovedstyrelse skal sætte mål og retning. De svar, som var åbenlyst rigtige i går, er det ikke nødvendigvis i dag eller i morgen.

0   4

Ligestilling skal også have en stemme i den kommende hovedstyrelse

"Skolens virke skal være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati"

0   10

Analoge hjælpemidler i en digital tid

Computeren fylder i matematikundervisningen, og efterlader ikke megen plads til alle de velkendte analoge hjælpemidler, der kan gøre så meget godt for elevernes læring i matematiktimerne.

0   1

Ensomhed - symptomet på en syg kultur

Tallet for ensomme unge i Danmark er alarmerende højt. Fænomenet er stadig forbundet med tabu i en senmoderne verden med dyder som omstillingsparathed, agilitet, attituderelativisme og social abegårdsadfærd. Blandt unge føler 8,5% blandt drengene og 10,3 % af pigerne sig ensomme, men alle mennesker vil på ét eller andet tidspunkt i livet føle sig ensomme på grund af skilsmisse, familieopbrud, dødsfald eller andre sociale omstændigheder. Vores opgave er at italesætte problemet og gøre eleverne handlekompente.

0   9

Døde kvadratmeter

Til kamp mod ”døde kvadratmeter”-tænkningen!

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   25

Nu må det snart være på tide at fokusere på undervisningens indhold!

Siden folkeskolereformen og lov 409’s indtog på de danske skoler, har de fleste kræfter de sidste 5 år været brugt på at justere og fokusere FORM i stedet for INDHOLD.

2   35

Hvorfor er det relevant at fokusere på den professionelle relationskompetence?

Politiken har her i november 2019 skrevet om de efteruddannelsesforløb, jeg laver på en række skoler, hvor lærere og pædagoger bl.a. bruger videooptagelser til sammen at reflektere over egen praksis. Det har affødt debat, bl.a. her på folkeskolen.dk, om min forskning og de forløb, jeg har udviklet. Så lad mig her uddybe, hvorfor det er relevant at fokusere på den professionelle relationskompetence.

0   2

Uhyggeligt godt forældresamarbejde

Der skal streg under uhygge, for det her handler det nemlig om at få teenagere til at engagere sig i udendørs Horror totalteater på en søndag aften i november.

0   2

Er du udbud eller efterspørgselsstyret?

Udbud og efterspørgsel er en mikroøkonomisk model, som ikke har meget til fælles med arbejdet i skolen. Og alligevel - det kan være interessant at se på mængden af vejlederes udbud til og efterspørgsel af kolleger. Endnu mere interessant bliver det, hvis vejledere og PLC går undersøgende til værks og stiller sig selv det spørgsmål; Hvad udbydes og hvad efterspørges?

0   8

Hvad er et hovedstyrelsesvalg?

Lige om lidt er der valg og du skal stemme. Det skal du altså. Her er min forklaring på hvorfor det er en god ide at stemme.

0   3

ADHD og neurologi

Se denne lille film og bliv klogere på neurologien bad ADHD

0   3

Ja, de nationale test skal på værksted … eller til skrot

I mit tilfælde faldt valget på at gøre - ingenting. Ikke noget som helst. Jeg fortsatte med at undervise Maria, som jeg hele tiden havde gjort. I dag går hun i 3.g, og det ender såmænd nok med en fin hue på hendes hoved til sommer.”

0   1

Vi når det nok : når årsplanen begynder at skride

Vi kan ikke altid nå det hele, men vi kan komme et rigtig langt stykke af vejen. Hvis bare vi har fokus på elevernes flow og fordybelse, giver dem oplevelser og erfaringer i billedkunst, så kan vi sagtens hjælpe dem i mål.

0   16

Hvordan kan fagbevægelsen sætte dagsorden?

Er der noget, vi har lært ved folketingsvalget i foråret, er det, at en bevægelse, der organiserer bredt, kan være dagsordensættende på den politiske scene., som fx klimadagsordenen ved folketingsvalget.

0   4

Norden i skolen

Svensk sprog er andet og mere end Astrid Lindgren og ABBAs tekstunivers. Det er også nye børnebøger af Viveka Sjögren, det er eksperimenterende lyrik på kassebon’er, og det er historien om mere end tusind års sameksistens i Norden. Unge kommende lærere fra Læreruddannelsen i Aalborg forsøger at læse, oversætte og tolke teksten på bedste vis. Svensk (og specielt finlandssvensk) kan være en udfordring, men det går langt bedre, når teksten læses her i Sverige på Foreningen Nordens højskole på Biskops Arnö. Her er smukt på en særlig svensk måde. Og øen og skolens bygninger har sin helt egen historie.

0   24

Duften af valnøddetræ

Når manglende kvalifikationer kan spænde ben for sanserne..

0   29

Anbefaling af Jeanette Sjøberg til Hovedstyrelsen

Stem på Jeanette Sjøberg til hovedstyrelsesvalget, hvis du vil være sikker på, at hun fortsætter sit vigtige arbejde i DLF.

0   4

Social dumping på Skolen Sputnik II

Der er stadig ikke indgået overenskomst for det undervisende personale på Skolen Sputnik og Sputnik STU. Der er forhandlet i snart 5 år uden resultat. Nu skal politikerne tage stilling til, om de fortsat vil benytte sig af undervisningstilbud hos det private firma Skolen Sputnik, som ikke ønsker at overenskomstdække underviserområdet. De københavnske lærere opfordrer politikerne til at opsige alle aftaler med Skolen Sputnik omgående.

0   24

Aula, SkoleIntra og SkoleKom

Man bliver så træt når man høre om alle de fortræffeligheder AULA nu kommer med. Hvor blev de af.

0   5

Tyren skal tages ved hornene – ikke ved halen

Det danske sprog er ikke blot et blot et kommunikationsmiddel, der overfører et indhold fra den ene person til den anden. Sproget er i den grad præget af det samfund, det er opstået i, og der er næppe andre sprog i verden, hvor der springer så mange fnysende tyre og buhende køer rundt.