Debat

For at du kan oprette indlæg i debatten kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Lærerstuderende i klassepraktik: De vilde svaner i tekst, tegninger og som teater

Når de studerende fra Læreruddannelsen i Aalborg således er ude på en fælles opgave og oplevelse i mødet med en skole, nogle elever og en lang række tekster, så kaldes det internt ”klassepraktik – refleksiv praksislæring.” Det særlige her er, at de studerende og underviseren får en fælles erfaring, som kan tages med sig hjem til teorilokalerne. Alle har været på samme skole, i de samme rammer, og der er arbejdet med samme danskfaglige område: Oplæsning, mundtlighed og klassiske tekster.

0   2

Rettidig klimavenlig omhu kapslet ind i stål!

Bogen “Lav mad på termokande” er vedlagt dette indlæg.

0   7

Når MINE elever bliver til VORES elever

Når et årgangsteam har et godt og konstruktivt samarbejde smitter det af på både elevernes faglighed og trivsel. Nøgleordene er åbne døre og vidensdeling, for på den måde mærker eleverne, at lærerne vil hinanden og dermed også hinandens elever.

0   5

Forældreinddragelse er nøglen til børns skolesucces

I den uddannelsespolitiske debat er forældresamarbejdet nøglen til børns skolesucces. Skoler har forventninger til, hvordan forældre bør agerer som skoleforældre. Men hvad gør man, når skolens forventninger og politik til skole-hjem samarbejdet ikke stemmer overens med skoleforældrenes forventninger til, hvordan forældre bør agerer som skoleforældre?

6   25

Få det Excel-ark ud af mit klasselokale, tak!

I en ny rapport konstaterer vismændene fra Det Økonomiske Råd i bedste regnedrengsstil, at der er ”stilstand i skolens produktivitet”. I rapporten betragtes skolen som en anden pølsefabrik, og reducerer undervisning til en ”produktion af læring”, der kan effektiviseres ved hjælp af ”pædagogiske metoder”.

Indholdet fortsætter nedenunder

Nyeste sponserede blogindlæg

0   4

Læreruddannelseskommission

Inspiration til læreruddannelseskommissionnes arbejde - og tilbud om deltagelse i arbejdet, som medlem af kommissionen eller som indkaldt ekspert.

0   2

Opgivelser er som at give bolden op til naturfag

Vi kender det fra rundbold: Opgiveren kaster bolden op i luften, og en spiller fra indeholdet slår bolden ud i marken. Der bliver nu løbet, kastet og grebet efter bolden. Det er lidt det samme med opgivelser til naturfagsprøven. Lærerne giver bolden op til de fokusområder, eleverne trækker, og eleverne griber forhåbentlig bolden, mens andre sætter i løb.

0   6

At lytte til eleverne og tænkningens stemme - det åbne mindset

"Filosofi med børn" minder om dialogbaserede terapiformer, men til forskel fra det følelsesmæssige fokus er vores på tænkningen - i et terapirum er det ofte følelserne, som vi prøver at komme til og åbne op, således at klienten kan genorientere sig, mens det i det filosofiske terapirum er tænkningen - at lytte til tænkningen og lade den vejlede vores dom.

0   17

Holdninger og visioner for faget tysk

Tysklærerforeningen for Grundskolen (TLFG) kan til efteråret fejre 10 års fødselsdag. Det har været ti år med udvikling for faget. En udvikling mange har bidraget til gennem bestyrelses- og udvalgsarbejde gennem årene.  At TLFG arbejder målbevidst for mere fremmedsprog – og naturligvis mere tysk, kan læses i blogindlægget.

0   21

Kommission om fremtidens læreruddannelse? Jeg melder mig gerne

Jeg melder mig hermed til kommissionen., der skal give et bud på en ny læreruddannelse. Med disse gode bud på en ny læreruddannelse vil læreruddannelsen ikke komme i ”verdensklasse”, men den vil blive ganske udmærket og solid og den vil sikre en høj kvalitet i studerendes undervisning og uddannelse. Det rækker for mig.

0   4

Et år (næsten) uden lektier.

Jeg har en undervisningsgang tilbage i 9., før vi trækker til prøven. Vi når det hele, men mit forsøg med ikke at give lektier for, måtte fraviges til sidst.

0   4

Kan man gøre H.C. Andersen politisk korrekt?

H.C. Andersens eventyr er set med nutidens øjne ikke altid politisk korrekte. I de moderne engelsksprogede oversættelser bliver de tilpasset normerne. Er det i orden?

1   11

Litteratursamtale & Lego

H.C. Andersens eventyr blev bygget i Legoklodser, mens der blev talt om forløbet i ”Kærestefolkene”, og kompositionen i ”Det er ganske vist” blev vist gennem en ugle i Lego, der sammen med tre høns (der er mangel på fjer-klodser i vores kasser) kunne illudere vejen mod klimaks i hønsegården. Også sneglen og rosenhækkens forskellige temperamenter blev vist i smukke klodser.For elever (og for voksne) kan det være en afvekslende tilgang, der med sit korte forløb (vi brugte vel tyve-femogtyve minutter) kan være en motivationsfaktor og en inklusionsfaktor.

0   4

Fernisering og udstilling

Torsdag d. 28. marts afholder min skole fernisering i anledning af vores nye store fællesværk. Det kræver planlægning og samarbejde.

0   9

Undervisningens element - den usynlige læring

I debatter om læring, dannelse og målstyring har professorer og forskere her på Folkeskolen.dk udtrykt deres indbyrdes uenighed i bedste Facebookstil, hvor tonen til tider er meget sarkastisk og grænsende til det perfide. Tydeligvis overholdes Clements doktrin om, at jo mere uenig du er med folk, jo pænere skal du tale til dem - ikke! Men hvad er egentlig værdien af en sådan debat?

0   7

Det er ganske vist: Oplæsningskonkurrence for lærerstuderende

Der var fuldt hus til eftermiddagens oplæsningskonkurrence, hvor stemningen var sat med en kandelaber med lys – og kaffe og kage. Fjorten oplæsere, to fra hvert hold, læste eventyr, og tilhørerne fra de respektive hold bidrog i høj grad til en god eftermiddag for lærerstuderende og danskundervisere på Læreruddannelsen i Aalborg

1   4

Vold på specialskoler

Når volden bliver et arbejdsvilkår

0   1

Intet projekt er færdigt, før det er formidlet

Jeg vil gerne rejse en debat om, hvordan vi kan gøre skole bedre.

0   6

I mine minder - et lyninterview

”Gi’r Du Et Knus” er den sang i min undervisning, der har affødt flest reaktioner på savn og længsel hos mine elever.

0   4

Turèll twistet for ledere i skoler og klasserum

Et gammel digt kan i let bearbejdet form sætte ord på den aktuelle debat om ledelse i det offentlige - jvf. fyraftensmøde den 5. april.