Anmeldelse

Ung i tyrkiet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er kommet mange udgivelser om Tyrkiet, de fleste har været bøger, der har taget udgangspunkt i geografiske begreber. "Ung i Tyrkiet - Portræt af et kontrastfyldt land - set igennem de unges øjne" er et frisk indlæg om Tyrkiet med udgangspunkt i unges hverdag og oplevelser på godt og ondt i et land, der har ståsted mellem den vestlige og mellemøstlige kultur med store forskelle i sociale forhold, politik og religion.

Fakta:

Titel: Ung i tyrkiet

Forfatter: Maj Carboni

Illustrator: Martin Foldgast

Pris: 198,75 kroner

Sider: 94 sider

Type: Bog

Forlag: Turbine Forlaget

Vi møder ni unge, der fortæller om deres personlige oplevelser, for eksempel kurderen Ömer, der har siddet i fængsel i seks år, Izil, der går på et privat gymnasium og satser på en karriere inden for statsapparatet, og den 16-årige Berivan, der har boet i Danmark, men er blevet udvist og nu frygter at blive tvangsgift.

Alle historierne er vedkommende, og sammen med de mange faktabokse i bogen giver den et bredt syn på Tyrkiet og er et godt indlæg i debatten om Tyrkiets optagelse i EU. Lærervejledningen med formål, ideer og spørgsmål kan hentes gratis på www.ungityrkiet.dk

Udgivelsen kan anbefales til tosprogsundervisning og til emnearbejder i samfundsfag og geografi.