Anmeldelse

Sprint

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne billedroman fortælles historien i både tekst og billeder. 19 af bogens 52 sider består af illustrationer. Bogen kan læses af elever fra 4. klasse. De mange billeder vil også lette specialundervisningselever igennem bogen.

Bogen handler om den tiårige Anna, der er klassens bedste sprinter. Man følger hende til en idrætsdag, hjemme og i klubben. En tidligere klassekammerat Balder efterlyses. En plakat med beskrivelsen af en savnet hund bringer Anna på sporet af Balder. Hun finder ham i hjælpeløs tilstand med et brækket ben. Hun er ikke heltetypen, men vokser med opgaven og løber efter hjælp. Balder, der tidligere kunne klare alt, har det ikke nemt med et forældrepar, der håndterer en skilsmisse meget dårligt.

Fortællingen er yderst realistisk. Den er velskrevet og indeholder megen dialog. Illustrationerne er flotte og ret dystre. De viser et idrætsstævne, tordenvejr, et bymiljø med graffiti og en pige i en mørk skov. Selv de to piger, der kæler for nogle kaniner, har et bekymret udtryk og en baggrund med graffiti. På sin vis svarer illustrationerne godt til bogens realisme, selv om jeg personligt gerne også havde set et par glade ansigter. Både tekst og illustrationer lægger op til en efterfølgende bearbejdning.