Anmeldelse

Skrivestøtte

Integreret skrivestøtte, Universel skrivestøtte

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skrivestøtte" er nu kommet i version 2.33. Det er et tekstbehandlingsprogram til svage læsere. Der henvises til anmeldelser af tidligere versioner på www.folkeskolen.dk

"Skrivestøtte" består af følgende programmer: "Integreret Skrivestøtte" for begyndere med stavekontrol, ordforslag og oplæsning. "Universel Skrivestøtte" er for de lidt mere øvede. Det stiller de samme funktioner til rådighed i forbindelse med andre programmer.

Desuden findes programmerne "Udklipslæser", "Skærmlæser" og "Penlæser", der alle indeholder oplæsningsfunktioner, sidstnævnte bruges i forbindelse med en scannepen.

I den nye version er der følgende forbedringer: De to digitaliserede stemmer er forbedret. Ordforrådet er udvidet til 40.000 ord per stemme. Det bliver fortsat udvidet med 5-10.000 ord om måneden, indtil det når 100.000. Stemmerne bruges i et nyt system, der kræver mindre plads. Installationen er blevet nemmere.

Stavekontrol for homofoner. Halvfems procent af de enslydende ord identificeres nu af stavekontrollen - eksempel: "Det er dejligt hver i dag". "Hver" rettes til vejr.

Der er forbedrede muligheder for at hente hjælp via internettet. Fejlrapportering er forbedret.

I version 2.38, der kan hentes på nettet, er engelsk føjet til - inklusive et sæt engelsk-ordbøger. Senere vil programmet blive udvidet med tysk og eventuelt med flere sprog.

Skolelicensen gælder alle skolens computere inklusive læreres og elevers hjemmecomputere. Det er gratis at tage ekstra kopier af cd'en. Programmet opdateres løbende, og der er mulighed for visse gratis opdateringer.

Det er altid rart, når et program bliver videreudviklet. Denne nye forbedrede version af "Skrivestøtte" anbefales til brug i begynder- og specialundervisningen.