Anmeldelse

Den lille kylling

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den lille kylling redder sit liv, da den lover den gamle kat et stort stykke kage. Men den kage, hønemor bager, er så lækker, at kyllingen kommer til at spise det hele.

Katten bliver forståeligt nok arrig. Høne og kylling må flygte for livet, får sig gemt godt i en stor krukke. Katten kan ikke finde dem, men holder vagt. Da kylling nyser, revner krukken med et brag, og katten flygter skræmt. Kylling er reddet i denne omgang.

Man kan karakterisere historien som en rigtig hyggehistorie, hvor der er så tilpas megen spænding, at den unge tilhører lige netop får det kick, der giver afspænding. Og derfor er den vel mere til godnatbrug end til skolebrug.

Birde Poulsens illustrationer passer fint til historiens tone. Og så kan man endnu en gang glæde sig over, at vi har en illustrator, der kan besjæle dyr, uden at de mister deres naturlige dyriskhed; altså uden at der går Disney i den.

Powered by Labrador CMS