Der findes ingen landsdækkende tal for brug af snus. En undersøgelse foretaget af København Kommune i 2018 viser, at 23,8 procent af eleverne i 9. klasse har prøvet snus. Tallet ligger i tråd med Institut for Folkesundheds trivselsundersøgelse blandt gymnasieelever, som viser, at 21 procent af drengene bruger snus jævnligt, skriver Politiken.

Elever tager snus i de røgfri skoler

Folkeskoleelever landet over tager snus. Men forældre og lærere er uvidende om det, for snus lugter ikke som tobak, selvom det er lige så afhængighedsskabende og kan være en smutvej til rygning, skriver Politiken. "Det er en sindssygt bekymrende udvikling, hvor man gør de unge nikotinafhængige uden røg", siger Charlotta Pisinger, der er professor i tobaksforebyggelse ved Københavns Universitet til avisen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politiken: "Usynligt misbrug blandt skoleelever: Folkeskolerne er blevet røgfrie. Nu tager eleverne snus"