Anmeldelse

Jorden rundt med Galathea 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er den tredje danske Galathea-ekspedition i fuld gang. Den er betegnet som "den vildeste danske opdagelsesrejse i mere end 50 år".

Bogen er skrevet af nogle dygtige videnskabsjournalister og kyndige fagskribenter. Man følger i kølvandet på Galethea 3 ekspeditionen verdenshavene rundt, over Nordatlanten til Grønland, videre ned langs Afrika og tværs over Sydhavet til Australien. Herfra går sejlturen over det vældige Stillehav til Sydamerika og Galapagos, før der rejses gennem Panamakanalen og hjem via Vestindien og New York.

Der fortælles i bogen i et levende sprog om oceanernes historie og kontinenternes opdagelse, om havskildpadder og hvidhajer, om vulkaner og jordskælv, dybhavsgrave og dybhavsorm.

De enkelte afsnit giver en god indføring i områdernes historie og geografi. Der er mange gode og relevante illustrationer, som gør læsningen spændende.

I forbindelse med anvendelsen af bogen kan man benytte sig af websiden TemaNyt.dk. Her findes rigtig mange og gode supplerende oplysninger og mange link. Der er også opgaver, som med fordel kan anvendes. Kombinationen mellem bog og internet gør bogen til et virkelig godt undervisningsmateriale i fagene historie, samfundsfag, biologi og geografi. Den kan fint anvendes fra 8. klasse.