Anmeldelse

Sund mad til en syg klode

Sund mad til en syg klode

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kød og transport - på det nærmeste to sider af samme sag, når vi snakker om menneskeskabt udledning af drivhusgasser. Dansk landbrug er den tredjestørste bidragyder til mængden af klimagasser efter energi- og transportsektoren. Så debatten om globalt miljø og grønne afgifter på alt lige fra byens biler til markens køer og regnorme gør dette hæfte fra Det Økologiske Råd højaktuelt.

Fakta:

Titel: Sund mad til en syg klode

Type: Diverse

Forlag: Det Økologiske Råd - www.ecocouncil.dk

Hæftet samtænker problematikken om vores landbrug og fødevareproduktion i såvel danske som globale sammenhænge. Klimaforandringerne behandles generelt og bruges til at lægge op til diskussion om og handling i forhold til det politiske spil og fremtidens valg af fødevare- og forbrugsmønstre. Her tydeliggøres, at natur, miljø og klima i Danmark hænger nøje sammen med mennesker og politik på resten kloden.

Indholdet er på et fagligt højt niveau, og der levnes ikke megen plads til spræl i sidernes layout eller den sproglige formidling. Brødteksten afbrydes dog af velvalgte illustrationer, figurer, vægtige faktabokse og konkrete debatoplæg. Som indstik er der en glimrende kogebog med klimavenlige opskrifter, og der er også produceret en dvd om kostomlægning til sundere og mere bæredygtig mad.

Den primære målgruppe er elever i gymnasiet, men hæftet kan også bruges til emne- og projektarbejder på grundskolens ældste klassetrin og som opdatering af underviserens baggrundsviden om et påtrængende emne. Hertil bør også inddrages Det Økologiske Råds nye rapport og bud på "Et Bæredygtigt Landbrug i 2020".

I naturfagene kan hæftet sammen med andre læremidler indgå i et perfekt flerfagligt undervisningstema på tværs af to eller tre af disse fag - samtidig med at temaet også egner sig til kobling med både samfundsfag og hjemkundskab.