Genopfriskning af læreruddannelse

Kursus til tidligere folkeskolelærere, der har været ude af folkeskolen i en årrække

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ledige læreruddannede med en ældre læreruddannelse får nu mulighed for at komme på et genopfriskningskursus, hvis de har lyst til at vende tilbage til folkeskolen. Det er lærernes arbejdsløshedskasse dlf/a og Silkeborg Seminarium/CVU Midt Vest, der står for kurset i samarbejde med Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråds a-kasse FTF-A.

Kurset varer fire uger fra begyndelsen af januar næste år og finder sted på Silkeborg Seminarium.

Formålet er at give deltagerne indblik i folkeskolens aktuelle situation, ajourføre dem fagligt og pædagogisk med henblik på job i folkeskolen.

Arrangørerne fortæller, at a-kasserne har en del ledige lærere, der har arbejdet på daghøjskoler, Røde Kors asylcentre eller AMU-centre, og som er blevet arbejdsløse på grund af nedskæringer og nedlæggelser af centrene. Men kurset kan også være et tilbud til lærere, der tidligere har haft arbejde i den private sektor.

De ledige lærere vil kunne deltage med aktiveringsydelse. Endnu vides det ikke, om det Regionale Arbejdsmarkedsråd vil bevilge uddannelsesudgiften til kurset, men arrangørerne har søgt om midler dér. Svaret forventes i slutningen af november. Ellers vil den enkelte ledige skulle henvende sig på Arbejdsformidlingen og bede om at få kurset bevilget.

hela

Powered by Labrador CMS