LL skal ændre vedtægter

Lærerstuderendes Landskreds kan ikke - i henhold til sine vedtægter - optage meritstuderende

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstuderendes Landskreds (LL) bliver nødt til at holde et ekstraordinært årsmøde for at rette sine vedtægter ind efter den politiske beslutning om at oprette en ny læreruddannelse under Lov om Åben Uddannelse.

'Danmarks Lærerforenings vedtægter står over vores, og DLF kan godt optage meritstuderende. Vi er faktisk også allerede i gang med at hverve dem som medlemmer ude på seminarierne', siger formand for LL Trine Barfod. 'Men i henhold til vores vedtægter kan vi kun optage studerende under Lov om Uddannelse af Lærere til Folkeskolen'.

På det kommende bestyrelsesmøde i kredsen vil vedtægtsændringerne og indkaldelsen til ekstraordinært årsmøde blive planlagt.

'Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre deres rettigheder som studerende, og for at de får den uddannelse, de er blevet lovet, og så godt et forløb som muligt', siger Trine Barfod og frygter samtidig, at det bliver en meget stor og vanskelig opgave at løse.

kara