Censorer får lov at fortsætte

Undervisningsministeriet vil se nærmere på læreruddannelsens kvalitet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De tre censorer, der har udtalt sig om læreruddannelsens faldende niveau i Folkeskolen nummer 36, kan fortsætte som censorer.

Censorerne har modtaget et brev fra Undervisningsministeriet, hvor det bliver indskærpet, at det er uheldigt, at der kan sås tvivl om censorernes arbejde og integritet.

Brevet minder også om, at hvis en censor opdager et fald i kvaliteten, skal han melde det tilbage til ministeriet. Derudover vil ministeriet ikke foretage sig mere.

I Folkeskolen udtalte censorerne, at kvaliteten af læreruddannelsen var dalet, men at det ikke blev afspejlet i karaktererne. Det fik Undervisningsministeriet til at bede de tre censorer om en nærmere skriftlig forklaring, hvorefter ministeriet ville tage stilling til censorernes fremtid.

Censorernes udmelding var nye toner for Ivan Sørensen, der er direktør for videregående uddannelser i Undervisningsministeriet.

'Vi må ind og se på, om der er hold i det, censorerne siger, eller ej. Om kvaliteten er blevet ringere. Målet med den nye læreruddannelse var en styrkelse af kvaliteten og fagligheden. Ikke det modsatte. Så i fremtiden vil vi kigge nærmere på niveauet og se på, hvordan man forvalter læreruddannelsen på de enkelte seminarier', siger Ivan Sørensen.