Danmarks Lærerforening er med til at genudgive kogebogsklassikeren 'God mad let at lave'.

Ny og mere grøn udgave af 'God mad let at lave'

DLF er med til at udgive kogebogen 'God mad let at lave', som nu er solgt i næsten 400.000 eksemplarer. Seneste skud på stammen indeholder nye opskrifter og tips til at spise mere grønt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan spiser man mere klimavenligt? Hvordan fileterer man fisk? Og hvordan laver man en surdej?

Det er tre spørgsmål, som den nye udgave af kogebogen 'God mad let at lave' giver svar på.

Bogen udkom første gang i 1973 og er en del af mange hjem. Hele 400.000 eksemplarer er der solgt, siden første gang, bogen kom på markedet.

Denne gang er der komet flere grønne retter med og der er kommet ideer til at bruge madrester, så man kan begrænse madspild i hjemmene. Bogen er nu oppe på hele 800 sider.

Danmarks Lærerforening er med til at udgive kogebogen, og der er også tænkt på pædagogisk formidling. Bogen bliver brugt på flere husholdningsskoler og læreruddannelser.

Bogen er skrevet af Marianne Kastberg, som er kogebogsforfatter og skriver om mad til magasiner. Hun er uddannet husholdningslærer og Kirsten Høgh Fogt, som er ernærings og husholdningsøkonom og viceforstander på Suhrs Højskole Madakademiet. 

Lærer på delpension: "Jeg er blevet en bedre medarbejder"